Η Pfizer ζήτησε από αμερικανικό δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή ενός πληροφοριοδότη που αποκάλυψε προβλήματα σε χώρους που δοκίμαζαν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer.

Ο Μπρουκ Τζάκσον, ο πληροφοριοδότης, ισχυρίστηκε σε αγωγή που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο ότι η Pfizer και τα συνδεδεμένα μέρη παραβίασαν τους κανονισμούς κλινικών δοκιμών και τους ομοσπονδιακούς νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί ψευδών απαιτήσεων.

Στην αίτησή της για απόρριψη, η Pfizer δήλωσε ότι οι κανονισμοί δεν ισχύουν για τη σύμβαση εμβολίου της με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, διότι η συμφωνία εκτελέστηκε στο πλαίσιο της Αρχής Άλλων Συναλλαγών (OTA) του υπουργείου, η οποία δίνει στους κατόχους συμβάσεων τη δυνατότητα να παρακάμπτουν πολλούς κανόνες και νόμους που τυπικά ισχύουν για τις συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο ισχυρισμός του Τζάκσον ότι η Pfizer πρέπει να εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τον Ομοσπονδιακό Κανονισμό Αποκτήσεων “είναι απλώς λανθασμένος”, σύμφωνα με την Pfizer.

Ο Warner Mendenhall, δικηγόρος που ασχολείται με την υπόθεση του Jackson, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η Pfizer “σαφώς δεν ακολούθησε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί προμηθειών”.

“Και τώρα λένε: “Φυσικά και δεν ακολουθήσαμε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί προμηθειών, δεν χρειαζόταν – αυτό ήταν μόνο για ένα πρωτότυπο””, δήλωσε.

Ο Mendenhall, ο οποίος απέρριψε αίτημα για συνέντευξη, δήλωσε ότι οι δικηγόροι του Jackson εργάζονται για να βρουν νομικούς τρόπους να αντιμετωπίσουν το επιχείρημα της Pfizer.

“Μπορεί να χάσουμε σε αυτό το θέμα, επειδή η σύμβασή τους δεν επιβάλλει … κανέναν από τους συνήθεις ελέγχους και ισορροπίες για τον έλεγχο της ποιότητας και την προστασία των καταναλωτών που αγωνιστήκαμε για δεκαετίες σε αυτή τη χώρα”, είπε.

Η εν λόγω σύμβαση περιγράφεται σε μια βασική συμφωνία και μια δήλωση εργασιών για τη συμφωνία, η οποία υπεγράφη το καλοκαίρι του 2020.

Η κυβέρνηση συμφώνησε να καταβάλει έως και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19, εν αναμονή της έγκρισης των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών. Αυτό περιελάμβανε την παραγωγή του εμβολίου επιπλέον της έρευνας και ανάπτυξής του.

Η σύμβαση χορηγήθηκε βάσει της διάταξης για το “πρωτότυπο”, η οποία υπάγεται στην OTA. Οι κανόνες για τα πρωτότυπα αναφέρουν ότι πρέπει να ικανοποιείται μόνο μία από τις τέσσερις προϋποθέσεις. Η προϋπόθεση που ικανοποιήθηκε στη σύμβαση της Pfizer ήταν η συμμετοχή ενός “μη παραδοσιακού αμυντικού εργολάβου”.

Ο ομοσπονδιακός νόμος ορίζει τους μη παραδοσιακούς αμυντικούς εργολάβους ως “μια οντότητα που δεν εκτελεί επί του παρόντος και δεν έχει εκτελέσει” σύμβαση ή υπεργολαβία για το Υπουργείο Άμυνας για τουλάχιστον ένα έτος πριν από την προκήρυξη της συμφωνίας OTA.

Η Pfizer έχει δεκάδες συμβάσεις με τον στρατό.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πιστοποίησε “μια παράλογη μυθοπλασία” για να χρησιμοποιήσει μια OTA για να χορηγήσει τη σύμβαση, δήλωσε η Kathryn Ardizzone, σύμβουλος της Knowledge Ecology International.

Το Υπουργείο Άμυνας και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αυξήσει τη χρήση της OTA με την πάροδο του χρόνου. Τριάντα τέσσερις τέτοιες συμφωνίες σφυρηλατήθηκαν το οικονομικό έτος 2016- μέχρι το οικονομικό έτος 2018, ο αριθμός αυτός ήταν 173, σύμφωνα με το Government Accountability Office.

Επειδή οι συμφωνίες προστατεύουν τους κατόχους των συμβάσεων από ορισμένους κανονισμούς και νόμους, “η αυξανόμενη χρήση των OTA, η οποία περιλαμβάνει και περιπτώσεις όπου δεν ενδείκνυται κάτι τέτοιο, υπονομεύει το κράτος δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κοινού”, σύμφωνα με τον Ardizzone.

Η σύμβαση της Pfizer αποτελεί παράδειγμα ακατάλληλου πλαισίου, διότι η σύμβαση “δεν αφορούσε την παραγωγή ενός πρωτοτύπου”, είπε.

Όσον αφορά το επιχείρημα της Pfizer σχετικά με το ότι το FAR δεν εφαρμόζεται στη συμφωνία, δεν είναι σαφές αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η βασική συμφωνία αναφέρει μόνο τους κανονισμούς που αφορούν τον χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Η δήλωση εργασίας δεν αναφέρει κανέναν.

“Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει όταν μια OTA σιωπά σχετικά με έναν κανονισμό που εμφανίζεται στο FAR”, δήλωσε ο Ardizzone. “Αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει ο δικαστής, και μπορεί να πάρει το μέρος της Pfizer, δεδομένου ότι η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι κανονισμοί του FAR δεν ισχύουν απαραίτητα για μια OTA”.

Η Pfizer, στην αίτησή της για απόρριψη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσχώρησε στην αγωγή του Jackson – κατατέθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης – ούτε οι ρυθμιστικές αρχές ανακάλεσαν την έγκριση του εμβολίου της, η οποία εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στα τέλη του 2020, αφού ο Jackson αποκάλυψε ζητήματα σε τοποθεσίες που διαχειρίζεται η Ventavia Research Group, υπεργολάβος της Pfizer.

“Η συμφωνία δεν κάνει καμία αναφορά στους κανονισμούς του FDA και τις διατάξεις του FAR που αναφέρονται στην καταγγελία του αναφέροντος”, αναφέρεται στην πρόταση.

“Η συμφωνία αντ’ αυτού εξαρτά την πληρωμή, πιο απλά, από την παράδοση από την Pfizer ενός εγκεκριμένου ή εγκεκριμένου από τον FDA προϊόντος. Το εμβόλιο της Pfizer πληροί αυτή την προϋπόθεση από τον Δεκέμβριο του 2020, όπως αναγνωρίζει η καταγγελία, και το εμβόλιο συνεχίζει να πληροί αυτή την προϋπόθεση σήμερα. Το Δικαστήριο θα πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό ρητής πιστοποίησης του αναφέροντος για αυτόν και μόνο τον λόγο”.

Για την “Σφαγή”, Δεμερτζής Ιωάννης.
Επικοινωνία.
Τηλ.: +30 2510 600 102

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: press@sfagi.gr

Υποστηρίξτε την ΣΦΑΓΗ GR.
Web: https://www.sfagi.gr/​
FaceBook: https://www.facebook.com/sfagi/​
Instagram: https://www.instagram.com/sfagi_gr/​
Twitter: https://twitter.com/sfagigr​

(Video)
Τα κανάλια μας:
Brighteon: https://www.brighteon.com/channels/sfagigr​
Rumble: https://rumble.com/c/c-508644

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVv1eYnTJhPDGxExgJeCGuQ
(Tο Youtube λόγω λογοκρισίας, μπορεί να έχει καταργήσει μερικά ή όλα τα βίντεο μας. Καλό θα είναι να τα βλέπετε από τα άλλα 2 κανάλια, όπως και να προωθείτε τα λίνκ από τα άλλα 2 κανάλια.)

Δεμερτζής Ιωάννης FaceBook:
https://www.facebook.com/ioannis.demertzis.9
https://www.facebook.com/ioannis.demertzis.12

Αγαπητοί, φίλες και φίλοι, επειδή η ενημερωτική ιστοσελίδα «ΣΦΑΓΗ – sfagi.gr», είναι ανεξάρτητη, και αντί-συστημική, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα, θα εκτιμούσαμε την βοήθειά σας, εάν και εφόσον το επιθυμείτε, να μας στηρίξετε οικονομικά.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω paypal ή μέσω κατάθεσης χρημάτων απευθείας από την Western Union, μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της κάρτας. Λεπτομέρειες παρακάτω.

Paypal: paypal@sfagi.gr

Western Union
Απευθείας μέσω του:
https://www.e-paylink.com/​
Παραλήπτης: Δεμερτζής Ιωάννης.

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ:
IBAN: GR47 0110 2150 0000 2157 9755 386
SWIFT / BIC: ETHNGRAA
Δικαιούχος: Δεμερτζής Ιωάννης.

REVOLUT BANK
IBAN:GB09 REVO 0099 6902 1632 89
SWIFT / BIC: REVOGB21
Δικαιούχος ENERGY COMMUNICATIONS.

Σας ευχαριστούμε !

*** English Text. ***

Communication.
Phone: +30 2510 600 102

E-mail: press@sfagi.gr

Support SFAGI GR.
Web: https://www.sfagi.gr/​
FaceBook: https://www.facebook.com/sfagi/​
Instagram: https://www.instagram.com/sfagi_gr/
Twitter: https://twitter.com/sfagigr​

(Video)
Watch our other videos on the channels:
Brighteon: https://www.brighteon.com/channels/sfagigr
Rumble: https://rumble.com/c/c-508644

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVv1eYnTJhPDGxExgJeCGuQ
(Youtube, due to censorship, may have removed some or all of our videos. It would be good to see them from the other 2 channels, as well as to promote the links from the other 2 channels.)

Δεμερτζής Ιωάννης FaceBook:
https://www.facebook.com/ioannis.demertzis.9
https://www.facebook.com/ioannis.demertzis.12

Dear friends, because the news site “SFAGI – sfagi.gr” is independent and anti-systemic, so there is no revenue, we would appreciate your help, if and if you wish, to support us financially.
This can be done via paypal or by depositing money directly from Western Union, through your bank account or credit card. Details below.

Paypal: paypal@sfagi.gr

Western Union
Direct through:
https://www.e-paylink.com/​
Recipient: Demertzis Ioannis.

Bank Account:
NATIONAL BANK OF GREECE.
IBAN: GR47 0110 2150 0000 2157 9755 386
SWIFT / BIC: ETHNGRAA
Beneficiary: Demertzis Ioannis.

REVOLUT BANK
IBAN:GB09 REVO 0099 6902 1632 89
SWIFT / BIC: REVOGB21
Beneficiary: ENERGY COMMUNICATIONS.

Thank you !

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.