Η Ουάσινγκτον προετοιμάζει την Ευρώπη για πόλεμο

Του Lukas Ramonas

Όπως γνωρίζετε, η άσκηση μεγάλης κλίμακας του NATO Defender – Europe 20 θα ξεκινήσει σύντομα. Σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην άσκηση.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Γερμανίας.

Αυτή η άσκηση θα είναι η μεγαλύτερη μεταφορά στρατευμάτων απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ευρωπαϊκή ήπειρο εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Για πρώτη φορά, μια αμερικανική μεραρχία θα μεταφερθεί σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τη Ρωσία. 37.000 στρατιώτες και 35.000 στρατιωτικά οχήματα θα μεταφερθούν ανατολικά μέσω της Γερμανίας.

Όπως βλέπουμε, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια απροκάλυπτη επίδειξη εξουσίας, μεταφέροντας ένα τεράστιο αριθμό στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα της Ρωσίας.

Παρά τη βαθιά κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και την άνευ προηγουμένου απειλή στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ δύο πυρηνικών χωρών, μια τέτοια συμπεριφορά της Ουάσινγκτον δεν είναι κάτι καινούριο. Οι ΗΠΑ παραδέχονται ανοιχτά ότι η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις δεν τους αφορούν. Το πιο ελκυστικό είναι ο «διάλογος» με άλλες χώρες χρησιμοποιώντας μια θέση δύναμης και μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μια τέτοια αμερικανική διπλωματία, καθώς και η άσκηση Defender-Europe 20, αρχίζουν να φοβίζουν ακόμη και συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ο κίνδυνος αμερικανικής πρόκλησης με τη χρήση μεγάλου αριθμού στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Έτσι, οι βουλευτές του Μπούντεσταγκ από το Αριστερό Κόμμα προετοίμασαν αυτήν την εβδομάδα μια έκκληση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Στο έγγραφο αυτό προτρέπουν να εγκαταλείψει την «ανάπτυξη στρατευμάτων στα ρωσικά σύνορα», ως μέρος της άσκησης Defender-Europe 20 υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι Γερμανοί πολιτικοί ανησυχούν για την υποστήριξη των αρχών στη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων προς την Ανατολή και την αποστολή αποσπάσματος για στρατιωτική άσκηση στα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία αντί να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εντάσεων.

«Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ παίζει με τη στρατιωτική σταθερότητα της Ευρώπης ακριβώς τις μέρες που πλησιάζει η 75η επέτειος της νίκης επί του ναζιστικού φασισμού είναι μια προσβολή στο ρωσικό πληθυσμό και σε πολλούς ανθρώπους σε άλλες χώρες. Οι πρόγονοί τους έκαναν τη μεγαλύτερη θυσία και κατέβαλαν τις μεγαλύτερες προσπάθειες για να απελευθερώσουν την Ευρώπη από τον φασισμό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», δηλώνουν.

Πράγματι, οι ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνονται μαριονέτες της Ουάσινγκτον στην αντιπαλότητα τους με τη Μόσχα αντί να κάνουν τα δικά τους βήματα προς την αμοιβαία κατανόηση, το διάλογο, τη μείωση των εντάσεων και τη δημιουργία ενός συλλογικού συστήματος ασφαλείας στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια, η Αμερική χρησιμοποιεί τακτικά βία για να διεκδικήσει το δικαίωμά της να κυβερνά και να εκμεταλλεύεται τους άλλους.

Παρεμπιπτόντως, αυτή η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, όπως η στρατιωτική άσκηση Defender-Europe 20, αμφισβητεί το μέλλον των συμφωνιών που έχουν απομείνει για τον περιορισμό και έλεγχο των εξοπλισμών στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες αποτελούν μελλοντικούς στόχους ρωσικών πυραύλων.

Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι στρατηγοί σκέφτονται τις επιλογές τους για άμυνα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και προσαρμόζουν τις μελλοντικές τους ενέργειες σε περίπτωση στρατιωτικής επιθετικότητας εναντίον τους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι δεν θα περάσουν απαρατήρητες αυτές οι ασκήσεις από τη Ρωσία. «Φυσικά, θα απαντήσουμε. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε διαδικασίες που προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Αλλά θα αντιδράσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν περιττοί κίνδυνοι», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατάσταση συνάδει με το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να προκαλέσουν μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη.

defend europe war map - Η Ουάσινγκτον προετοιμάζει την Ευρώπη για πόλεμο
Defend Europe War Map;

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στην επικράτειά της, μετακινεί στρατιωτικές μονάδες στην επικράτειά της και αποθηκεύει τα πυρηνικά όπλα της στην επικράτειά της.

Δυστυχώς, η κατάσταση στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας επιδεινώνεται. Ο κίνδυνος ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας αυξάνεται. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν όλοι τις συνέπειες. Η υπομονή της πυρηνικής Ρωσίας ήταν αρκετή για τους Γερμανούς πολιτικούς. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υπομονή θα είναι αρκετή για όλες τις χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.