Η Αμερική στέλνει 20.000 στρατιώτες, για τον Κορονοϊό;

Ο κόσμος μιλάει για σενάρια πολέμου εντός του Απρίλιου, με όλη αυτή τη στρατιωτική δύναμη, να εισχωρεί στην Ευρώπη, με συλλήψεις ατόμων που είναι επικίνδυνα για όλη την ανθρωπότητα.

Μήπως για αυτό μας θέλουν κλεισμένους στα σπίτια μας ?

Από τις αρχές Μαρτίου, χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα προσγειώνονται στην Ευρώπη για μια κολοσσιαία άσκηση στο ΝΑΤΟ. Η νευρικότητα και η αδιαφορία του Κρεμλίνου για την εξάπλωση του κορωναϊού.

Η μυστηριώδης άσκηση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Ευρώπη.

convid defend europe 06 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

Defender Europe 20: Προετοιμασία για πόλεμο από το γερμανικό έδαφος
Από Pat Elder, Ιανουάριος 2020

24 χρόνια πριν

defender europe croatia 1995 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Pat Elder με αμερικανικά στρατεύματα στην Κροατία το 1996. Ένας στρατιώτης στο πίσω φωνάζει “ΗΠΑ Αριθμός 1!”

Το ιστορικό.

Θυμάμαι ότι βρισκόμουν στις όχθες του ποταμού Σάβα στη Ζουπάνια της Κροατίας τον Ιανουάριο του 1996 παρακολουθώντας μια δύναμη 20,000 στρατιωτών του Στρατού των ΗΠΑ και των οχημάτων τους καθώς διασχίζουν το Sava στο Orasje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο αμερικανικός στρατός είχε μόλις ολοκληρώσει την κατασκευή μιας γέφυρας ποντονιού για να αντικαταστήσει την έκταση του αυτοκινητοδρόμου που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι Αμερικανοί έχτισαν τη γέφυρα που διασχίζει το Sava 300 μέτρων μέσα σε λίγες μέρες, αρκετά ισχυρή για να κρατήσει μαζικά φορτηγά ρυμουλκούμενα που μεταφέρουν δεξαμενές Abrams 70 τόνων (63,500 Kg). Οι ντόπιοι ήταν φοβισμένοι. Ομοίως και εγώ.

Η ακρίβεια της άσκησης.

Με εντυπωσίασε η τεράστια ακρίβεια και η ακρίβεια της επιχείρησης. Τα φορτηγά μεταφέρουν καύσιμα, τροφή, όπλα και μια ποικιλία προμηθειών για τη δύναμη. Τα στρατιωτικά οχήματα πέρασαν από μένα σε περίπου 7-8 KPH καθώς μπήκαν στη γέφυρα. Ήμουν μάρτυρας της κίνησης της δύναμης για μια ώρα και θα μπορούσα ακόμα να δω τη στήλη που έρχεται από την κροατική ύπαιθρο όταν έφυγα. “Φίλε, από πού έρχεσαι;” φώναξα έξω. “Τέξας”, “Κάνσας”, “Αλαμπάμα”, ήρθε η απάντηση, καθώς η στήλη προχώρησε προς νότο.

croatia convoy - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Οχήματα Στρατού των ΗΠΑ λίγο έξω από το Zupanja, την Κροατία τον Ιανουάριο του 1996. Οι ΗΠΑ διευθύνουν τη Δύναμη Σταθεροποίησης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (SFOR), μια πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ μετά τον βοσνιακό πόλεμο.

Οι άνθρωποι στην πόλη ήταν έκπληκτοι και χαρούμενοι που είχαν διεθνή προσοχή. Μία γυναίκα περιέγραψε αρκετούς υποτιθέμενους Αμερικανούς στρατιώτες σε κολύμβηση με κολύμβηση μέσα στα νερά του Δεκεμβρίου κοντά στο σπίτι της λίγες μέρες νωρίτερα.

Ξέραμε ότι κάτι ήταν μέχρι τότε“, είπε.

Άλλοι μου είπαν ότι ο σποραδικός βομβαρδισμός της πόλης από τη βοσνιακή πλευρά του ποταμού σταμάτησε όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι Αμερικανοί. «Δεν θέλουμε οι Αμερικανοί να φύγουν», μου είπαν. “Μάλλον δεν θα το κάνουν,” τους διαβεβαίωσα.

Είχα μεγαλύτερη δυσπιστία στην κυβέρνησή μου απ ‘ό, τι ήταν, αλλά με βοήθησε να συνειδητοποιήσω το καλό που θα μπορούσε να κάνει αυτή η εκπληκτική δύναμη αν μπορούσε να υποβληθεί σε νηφάλια διεθνή εποπτεία και ακόμα και τότε θα υπήρχαν προβλήματα διαχείρισης των όπλων και ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση της δύναμης. Συνειδητοποίησα ότι οι αμερικανικές εγκαταστάσεις σχεδίαζαν να στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στρατιωτικής δύναμης στο ευρωπαϊκό κοινό – δυτικά και ανατολικά.

Η στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από αμερικανικές ενέργειες που αποσκοπούν στη δημιουργία αξιόπιστης στρατιωτικής “αποτροπής” στο έδαφος.

Μια εμμονή με τη διόγκωση κάθε πραγματικής ή φανταστικής ρωσικής απειλής έχει τροφοδοτήσει τον αμερικανικό μιλιταρισμό από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου. Στην πραγματικότητα, οι βομβαρδισμοί της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, οι ιστορικοί όλο και περισσότερο πιστεύουν, έγιναν κυρίως για να στείλουν στους Σοβιετικούς ένα μήνυμα.

Η προπαγάνδα.

Υπάρχει μικρή αντίθεση στην Ουάσινγκτον στις τρέχουσες προετοιμασίες πολέμου. Είναι μια απόδειξη για ένα κακό πρόγραμμα προπαγάνδας που εκτελείται από το Πεντάγωνο, το Κογκρέσο, τους εμπόρους όπλων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρωματίζουν συνεχώς τη Ρωσία ως επικίνδυνη στρατιωτική απειλή.

Κατά τις πρόσφατες ακροάσεις εναντίον του Προέδρου Trump, ο αμερικανικός λαός ενημερώθηκε χίλιες φορές ότι μια νεοϊδρυθείσα αλλά καλοπροαίρετη ουκρανική δημοκρατία απειλούνταν από τους Ρώσους και ότι το Trump έθεσε σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια παύοντας την παράδοση των αμερικανικών όπλων που χρειάζονται απελπισία.

Το κοινό συχνά υπενθυμίζεται από τα κυριότερα δίκτυα καλωδιακών ειδήσεων και εφημερίδες που εκπροσωπούν και τις δύο πλευρές του πολιτικού χάσματος ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία το 2014, ενώ η συνοδευτική ιστορική ανάλυση λείπει σε μεγάλο βαθμό.

convid defend europe 05 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

Ποτέ δεν μας λένε για την άσκοπη και απειλητική διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ποτέ δεν μας λένε για τον αμερικανικό ρόλο στα γεγονότα του 2014 στην Ουκρανία.

Ο φίλος μου, ο Ray McGovern κάνει σπουδαία δουλειά εξηγώντας τον ρόλο των ΗΠΑ. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μικρή διμερής συμφωνία στο Κογκρέσο, αν και σχεδόν όλοι συμφωνούν για την ανάγκη μεγαλύτερων στρατιωτικών προϋπολογισμών για να ελέγξουν τους Ρώσους – και τους όλο και πιο δύσκολους Κινέζους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αμερικανοί σας φέρνουν στον Defender 20, τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική άσκηση στην ήπειρο από τη SFOR στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Οι ασκήσεις θα συμπέσουν με την 75η επέτειο της απελευθέρωσης της Σοβιετικής Ένωσης από την ηπειρωτική χώρα από το φασισμό, μια αδόκιμη ιστορική ειρωνεία.

Σήμερα, ο δηλωμένος στόχος της αμερικανικής στρατιωτικής Ευρώπης είναι να σχεδιάσει τη δύναμη που θα αποτρέψει τους Ρώσους από κάθε είδους στρατιωτικό αθλητισμό. Αυτό είναι ένας μεγάλος παραλογισμός.

Αμερικανοί θερμαντές γνώριζαν ότι η Μόσχα θα ενεργούσε έντονα αν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί κυνηγοί του μαριονέτες υποστήριξαν την Κριμαία και τη μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας για ζεστό νερό. Η αμερικανική στρατιωτική και νοηματική συσκευή απαιτεί έναν απειλητικό αντίπαλο για να τροφοδοτήσει το μηχάνημα, οπότε δημιούργησε ένα.

Οι τεράστιες δαπάνες.

Οι στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ ανέρχονται σήμερα σε 738 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ οι ευρωπαϊκές δαπάνες πλησιάζουν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα γρήγορο και μανιασμένο τρένο σάρκας που τρέχει πάνω από τις εγχώριες ανάγκες.

Οι Ρώσοι δαπανούν περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ μόνο οι Γερμανοί θα φτάσουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια στις στρατιωτικές δαπάνες έως το 2024.

Οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να αποτρέψουν τον πλασματικό ρωσικό ερασιτεχνισμό, δημιουργώντας μεγάλες δυνάμεις μάχης στο έδαφος κοντά στα ρωσικά σύνορα σε λίγες σύντομες ημέρες. Πρόκειται για την εφοδιαστική και την αυτοκρατορική, γεωστρατηγική υπεροχή.

convid defend europe 04 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

Η ασφάλεια με τους Ρώσους πρέπει να ακολουθήσει μια ειλικρινή και επαληθεύσιμη πορεία προς τον αφοπλισμό. Οι Ρώσοι δεν θέλουν να πάρουν έναν αγώνα. Αντ ‘αυτού, ανησυχούν για σύννεφα καταιγίδων που συγκεντρώνονται από τη δύση, ένα επαναλαμβανόμενο ιστορικό γεγονός.

Οι Αμερικανοί πολεοδόμοι φαίνεται να αγνοούν την ιστορία, όπως τα γεγονότα του Λένινγκραντ το 1941. Οι Αμερικανοί νίκησαν τη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Τι άλλο είναι εκεί για να το ξέρω;

Αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας διδάσκεται στο Πολεμικό Σώμα του Στρατού στο Καρλάιλ, Πενσυλβάνια; Εάν ναι, ποια μαθήματα διδάσκονται; Αναφέρονται οι νέοι αξιωματούχοι ότι πέθαναν πάνω από 20 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες κατά τη διάρκεια του πολέμου; Εάν ναι, πώς μπορούν αυτές οι αλήθειες να συμπεριληφθούν στην τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τον Defender Europe 20;

leningrad 1941 terrorism - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Τρομοκρατία στο Λένινγκραντ το 1941. Η Ευρώπη κατευθύνεται εδώ ξανά;

Defender Europe 20

defender europe flag - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 Λογότυπο της Ευρώπης

Η Defender Europe 20 είναι μια τεράστια πολυεθνική άσκηση κατάρτισης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020, με κινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού να πραγματοποιούνται από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2020.

20,000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν από την αμερικανική ηπειρωτική χώρα, το ισοδύναμο ενός βαρέως τμήματος, σύμφωνα με τον Brig. Ο στρατηγός Sean Bernabe, G-3 για το αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη.

Περίπου 9,000 αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην Ευρώπη θα συμμετέχουν επίσης, καθώς και 8,000 ευρωπαϊκά στρατεύματα, φέρνοντας τους συνολικά συμμετέχοντες σε 37,000.

Αναμένεται να συμμετάσχουν δεκαοκτώ χώρες, με δραστηριότητες άσκησης σε 10 χώρες. Το υλικό θα αναχωρήσει από τους θαλάσσιους λιμένες στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Σαβάνα, Γεωργία. και τόσο το Beaumont όσο και το Port Arthur του Τέξας.

defender europe map - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Χάρτης δραστηριοτήτων για τον Defender 20

Κόκκινο – Θαλάσσιοι λιμένες που λαμβάνουν αμερικανικές προμήθειες: Αμβέρσα, Βέλγιο.
Vlissingen, Ολλανδία; Bremerhaven, Γερμανία. και Paldiski, Εσθονία.

Πράσινο Χ – Κέντρα υποστήριξης κονσόβου στο Garlstedt, το Burg και το Oberlausitz

Μπλε – Ασκήσεις αλεξίπτωτων: Κεντρικά γραφεία: Ramstein, Γερμανία. σταγόνες στη Γεωργία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία

Μαύρο – Command Post Grafenwoehr, Γερμανία

Μπλε Γραμμή – Ποτάμι διέλευσης – 11,000 στρατιώτες Drawsko Pomorskie, Πολωνία

Κίτρινο Χ – Κοινή Διοίκηση Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης, (JSEC), Ulm

Defender Vissingen tank - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Μια δεξαμενή των ΗΠΑ M1A2 Abrams του Στρατού των ΗΠΑ ανεβαίνει πάνω από την αποβάθρα στο λιμάνι του Vlissingen, Κάτω Χώρες, για να χαμηλώσει σε πλοίο χαμηλού φορτηγού για μεταφορές σε άλλη Ευρώπη, στις 12 Οκτωβρίου 2019. US Army / Sgt. Κάιλ Λάρσεν

Ο βαρύς εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των 480 οχημάτων που εντοπίστηκαν, τα οποία είναι γνωστό ότι καταστρέφουν τους αυτοκινητόδρομους, θα απομακρυνθούν από τους τέσσερις θαλάσσιους λιμένες και θα μετακινηθούν με νερό και σιδηροδρομική γραμμή στο φανταστικό πραγματικό ανατολικό μέτωπο.

Οι στρατιώτες θα πετούν κυρίως μέσω μεγάλων αεροδρομίων στην Ευρώπη και θα ταξιδεύουν σε όλη την ήπειρο με λεωφορείο. 20,000 τεμάχια εξοπλισμού θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ για την άσκηση. Δεν είναι σαφές πόσο θα παραμείνει στο ευρωπαϊκό έδαφος για μελλοντικούς αποτρεπτικούς σκοπούς και / ή για επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας.

Μόλις στην Ευρώπη, Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν σε συμμαχικά έθνη για να διεξάγουν τόσο ασκήσεις προσομοίωσης όσο και ζωντανής κατάρτισης σε όλη τη Γερμανία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής. Αυτό θα περιλαμβάνει τη συνδυασμένη κατάρτιση ελιγμών όπλων σε ακοινολόγητες τοποθεσίες στη βόρεια Γερμανία.

convid defend europe 03 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

Ο υπερασπιστής έχει να κάνει με την προσπάθεια των ΗΠΑ να παραδώσουν αυτή την δύναμη στην ήπειρο και στη συνέχεια να την διαδώσουν γρήγορα σε διάφορες διαφορετικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να ξεδιπλώσει με τα νέα του παιχνίδια μαζικής σύγχυσης και καταστροφής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η υπερηχητική, η μηχανική μάθηση και η ρομποτική. Οι πολεοδόμοι είναι γεμάτοι με την υπόσχεσή τους. Σύμφωνα με τον Brig.

Ο στρατηγός Sean Bernabe, G-3 για το US Army Europe, η άσκηση “χαρακτηρίζει έναν φανταστικό ανταγωνιστή κοντινού συνομηλίκου και στην πραγματικότητα βάζει αυτόν τον ανταγωνιστή σε ευρωπαϊκό έδαφος για να μας επιτρέψει να κάνουμε κάποιες καλές επαναλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιτόπια μάχη” θα καθοριστεί σε ένα περιβάλλον μετά το άρθρο V … και πρόκειται πραγματικά να καθοριστεί το έτος 2028. “

Αυτό είναι στρατιωτικό-μιλώντας, δεν προορίζεται να γίνει σαφώς κατανοητό.

defender bernabe - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Φυλακή. Ο γενικός εισαγγελέας G-3 του Στρατού της Ευρώπης, Sean Bernabe (R), προσκαλεί τον κ. Christopher Cavoli, Γενικό Αρχηγό του Στρατού των Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια τελετής για την άφιξη του Bernabe στην έδρα της 29ης Ιουνίου, 2018. (Φωτογραφία του Στρατού των ΗΠΑ από τον Ashley Keasler)

Η αναφορά σε ένα “περιβάλλον μετά το άρθρο V” στέλνει ένα μήνυμα στα μέλη του ΝΑΤΟ και στους Ρώσους. Τα κράτη του ΝΑΤΟ συμφωνούν Άρθρο V της Συνθήκης της Ουάσιγκτον ότι μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων από αυτούς στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένοπλη δύναμη από τα μέλη του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τη συνθήκη, μια επίθεση του ΝΑΤΟ πρέπει να αναφέρεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μέχρι τώρα, η διοίκηση του ΝΑΤΟ συμφώνησε να σταματήσει τη στρατιωτική δύναμη όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας προχωρά στην αποκατάσταση της ασφάλειας. Η δήλωση του στρατηγού Bernabe είναι σημαντική. Οι ΗΠΑ ελαχιστοποιούν τον ρόλο του ΟΗΕ στα σενάρια σχεδιασμού του πολέμου, ενώ δημιουργούν ισχυρούς διμερείς δεσμούς με μεμονωμένα κράτη. Είναι το πράγμα της ισχυρής ένοπλης πραγματικής πολιτικής. Δεν θα υπάρχει αρχή πάνω από τις ΗΠΑ.

Η Διοίκηση Πυροβολικού.

Η Διοίκηση Πυροβολικού του 1ου Ιππικού Τμήματος από το Φορτ Χουντ του Τέξας θα αναπτύξει περίπου 350 άτομα που θα υπηρετήσουν ως πρωταρχικό εκπαιδευτικό κοινό τόσο για μια άσκηση διοίκησης στη Grafenwoehr της Γερμανίας όσο και για μια ζωντανή διάβαση υγρού διακένου που λαμβάνει χώρα στην περιοχή κατάρτισης Drawsko Pomorskie στη βορειοδυτική Πολωνία, “σύμφωνα με την αμερικανική εντολή. Η 168η Μηχανική Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς του Μισισιπή θα παρέχει τη δυνατότητα κινητικότητας για τον ποταμό Drawsko Pomorskie που διασχίζει 11,000 αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα.

convid defend europe 02 - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

14 σύνολα δεξαμενών M1A2 Abrams θα φτάσουν με Ενεργά συστήματα προστασίας Trophy, που χρησιμοποιούν αισθητήρες, ραντάρ και επεξεργασία ηλεκτρονικών υπολογιστών για να καταστρέψουν τις εισερχόμενες πυραυλοκίνητες χειροβομβίδες και τους κατευθυνόμενους πυραύλους κατά της δεξαμενής. Ο αμερικανικός στρατός έχει συνάψει σύμβαση ύψους 193 εκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems Ltd. και ανυπομονούμε να το εξετάσουμε.

Ο αερομεταφορέας του 82ου Αερομεταφερόμενου τμήματος κοντά στην αεροπορική βάση Ramstein της Γερμανίας θα επιβλέπει ένα πολυεθνικό άλμα με αλεξίπτωτο στη Γεωργία, μια πτώση που θα περιλαμβάνει τη 6η Πολωνική Αεροπορική Ταξιαρχία στη Λιθουανία με 82 αλεξιπτωτιστές και μια 173η Αεροπορική Ταξιαρχία που θα μεταβεί στη Λετονία με Ισπανούς και Ιταλούς αλεξιπτωτιστές. Αυτός είναι ο σχεδιασμός πολέμου του 21ου αιώνα που μοιάζει.

defender europe - 20.000 στρατιώτες φτάνουν για να «καθαρίσουν» τον κορονοϊό
Defender Europe 2020 – sfagi

Τι πρέπει να σκεφτούν οι Ρώσοι για τα διεθνή άλματα αλεξίπτωτων κοντά στο ρωσικό έδαφος; Τι σκέφτονται οι Αμερικανοί οι Ρώσοι; Τι πιστεύουν οι Ρώσοι οι Αμερικανοί ότι οι Ρώσοι σκέφτονται; Θυμάμαι να εκπαιδεύεται να σκέφτεται αυτόν τον τρόπο στο σχολείο. Φυσικά, ήταν απίθανο στη δεκαετία του ’80 και ακόμα περισσότερο σήμερα.

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι τους λείπουν για να κυριαρχήσουν στη Ρωσία και οι Ρώσοι το καταλαβαίνουν αυτό. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ο στρατιωτικός τουρνευτισμός του ΝΑΤΟ; Ο Defender Europe 20 δεν αφορά την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας. Αντ ‘αυτού, πρόκειται για τις δυτικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες που επεκτείνονται μέχρι το Βλαδιβοστόκ.

Επίσκεψη Όχι στο ΝΑΤΟ – Όχι στον πόλεμο για ενημερώσεις σχετικά με αυτούς τους στρατιωτικούς ελιγμούς και την αντίθεσή τους.

Πηγές:

Defense News.com 1 Νοεμβρίου 2018: Γενικό ΝΑΤΟ: Η Ευρώπη δεν κινείται αρκετά γρήγορα για τη στρατιωτική κινητικότητα.

German Foreign Policy.com Οκτ. 7, 2019: Δοκιμάζοντας την κινητοποίηση ενάντια στην Ανατολή.

Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα 8 Οκτωβρίου 2019: Defender 2020: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ απειλούν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Defense News.com 14 Οκτωβρίου 2019: Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: Για το NATO, η άσκηση του Defender 2020 στην Ευρώπη θα δοκιμάσει τη διαλειτουργικότητα.

Army Times 15 Οκτωβρίου 2019: Αυτές οι μονάδες στρατού πηγαίνουν στην Ευρώπη αυτή την άνοιξη για τον Defender 2020 – αλλά προσποιούνται ότι είναι το 2028.

Army Times 12 Νοεμβρίου 2019: Εδώ είναι πώς – και ποιες – μονάδες του Στρατού των ΗΠΑ θα μετακινηθούν στον Ατλαντικό την άνοιξη αυτή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.