Φάρμακο για COVID – 19

Βρέθηκε το φάρμακο για τον κορονοϊό.

Επιστήμονες λένε ότι είναι το παλιό φάρμακο για την θεραπεία της Ελονοσίας.

Η χλωροκίνη, ένα παλαιό φάρμακο ελονοσίας, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία νέων κοροναϊών, λένε οι γιατροί.
Τι έχουν κοινά η ελονοσία και το COVID-19; Στην επιφάνεια, όχι πολύ. Αλλά σύμφωνα με την πρώιμη έρευνα, ένα παλιό φάρμακο ελονοσίας που ονομάζεται χλωροκίνη μπορεί επίσης να λειτουργήσει για το νέο κορωναϊό.

Θα μπορούσαν να γίνουν δεκάδες χρόνια φάρμακα κατά της ελονοσίας για τη θεραπεία του COVID-19; Ο Elon Musk φαίνεται να το σκέφτεται, πρόσφατα tweeting ότι “μπορεί να αξίζει να εξεταστεί η χλωροκίνη” για το COVID-19. Αν και τα δεδομένα είναι εφεδρικά, οι μελέτες μέχρι στιγμής φαίνεται να υποστηρίζουν την πρόταση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Επεξήγηση.

Η χλωροκίνη ή η υδροξυχλωροκίνη έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ελονοσίας από το 1944. Μπορεί να χορηγηθεί πριν από την έκθεση σε ελονοσία για την πρόληψη της μόλυνσης και μπορεί επίσης να χορηγηθεί ως θεραπεία μετά.

farmako covid 19 pills 2 - Βρέθηκε το φάρμακο για τον Κορονοϊό. Υπήρχε από παλιότερα
Ο Τραμπ μιλάει για το φάρμακο ενάντια στον κορονοϊό.

Η ελονοσία είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ένα παράσιτο, σε αντίθεση με το COVID-19. Παρ ‘όλα αυτά, οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική στην πρόληψη καθώς και στη θεραπεία του ιού που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο ή του SARS, ενός στενού ξαδέλφου του COVID-19.

Δεδομένης της αποτελεσματικότητας της χλωροκίνης στη θεραπεία του SARS, οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει εάν πρόκειται για αποτελεσματική θεραπεία κατά του νέου κοροναϊού που είναι υπεύθυνος για το COVID-19. Μέχρι στιγμής, οι αρχικές δοκιμές είναι ενθαρρυντικές.

Τι δήλωσε η Δρ. Len Horovitz.

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χλωροκίνη είναι αποτελεσματική όταν εξέτασαν το SARS in vitro με κύτταρα πρωτευόντων”, δήλωσε ο Δρ. Len Horovitz, πνευμονολόγος και παθολόγος στο νοσοκομείο Lenox Hill στη Νέα Υόρκη. «Η θεωρία του πειράματος με τα κύτταρα πρωτευόντων ήταν ότι η χλωροκίνη θα μπορούσε να είναι για την πρόληψη της ιογενούς μόλυνσης ή ως θεραπεία για ιική μόλυνση μετά την εμφάνισή της» In vitro σε αυτά τα πρωτεύοντα κύτταρα υπήρχαν ενδείξεις ότι τα ιικά σωματίδια μειώθηκαν σημαντικά όταν χρησιμοποιήθηκε χλωροκίνη . “

Τόσο ο ιός που προκαλεί το SARS όσο και ο ιός που είναι υπεύθυνος για το COVID-19 ανήκουν στην ίδια κυρίαρχη οικογένεια κοροναϊών. Οι ερευνητές στην Κίνα ανακάλυψαν ότι οι αιχμές της πρωτεΐνης στην επιφάνεια του ιού COVID-19 είναι παρόμοιες με τις αιχμές της πρωτεΐνης που βρίσκονται στην επιφάνεια του ιού SARS.

Οι άνθρωποι μολύνονται όταν αυτές οι αιχμές της πρωτεΐνης δεσμεύονται με ειδικούς υποδοχείς στο εξωτερικό των ανθρώπινων κυττάρων. Η χλωροκίνη διεξάγεται με παρεμβολή σε αυτούς τους υποδοχείς, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του ιού να δεσμεύεται στα κύτταρα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε κατά του SARS ήταν η παρεμπόδιση της προσκόλλησης του ιού στα κύτταρα. Η χλωροκίνη παρενέβη στην προσκόλληση στον υποδοχέα στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης “, ανέφερε ο Horovitz. “Συνεπώς, διαταράσσει μια κλειδαριά και ένα βασικό είδος μηχανισμού προσκόλλησης.”

Οι ερευνητές στην Κίνα διαπίστωσαν ότι η θεραπεία ασθενών με πνευμονία που σχετίζεται με το COVID-19 με χλωροκίνη μπορεί να μειώσει την παραμονή τους στο νοσοκομείο και να βελτιώσει την έκβαση του ασθενούς.

Υπάρχουν περισσότερες από 20 συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στην Κίνα και έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην Αγγλία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Sfagi newsroom. – TwitterInstagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.