Πάνω απο 60.000 ασθενείς με κορονοϊό, έχουν αναρρώσει. Αυτά είναι ευχάριστα.

Κορονοϊός. Αναρρώσαν πάνω από 60 χιλιάδες άτομα που νοσούσαν από την ασθένεια του covid-19.

Παρόλο τους φόβους, την καραντίνα και την αποθήκευση τροφίμων, είναι εύκολο να αγνοηθεί το γεγονός ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν ανακάμψει από τον κοροναϊό που διαδίδεται σε όλο τον κόσμο.

Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει ποικίλους βαθμούς ασθένειας και είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υπάρχοντα προβλήματα υγείας που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών επιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας.

Ωστόσο, για τους περισσότερους από αυτούς που έχουν προσβληθεί, ο κοροναϊός δημιουργεί μόνο ήπια ή μέτρια συμπτώματα, όπως πυρετό και βήχα, με τη μεγάλη πλειοψηφία να ανακτάται από τον ιό.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα άτομα με ήπια ασθένεια αναρρώνουν σε περίπου δύο εβδομάδες, ενώ εκείνα με πιο σοβαρές ασθένειες μπορεί να πάρουν τρεις έως έξι εβδομάδες για να ανακάμψουν.

Στην ηπειρωτική Κίνα, όπου ο ιός εξερράγη για πρώτη φορά, έχουν διαγνωσθεί περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, αλλά περισσότεροι από 58.000 έχουν ήδη ανακάμψει.

corona virus 60000 anarrosh2 - Κορονοϊός: Πάνω από 60.000 άτομα ανάρρωσαν από τον COVID-19
Κορονοϊός. Αναρρώσαν πάνω από 60.000 πρώην ασθενείς.

Επειδή η διαφορά στον αντίκτυπο μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές έχουν το δύσκολο έργο να προειδοποιήσουν το κοινό για τους κινδύνους του ιού χωρίς να δημιουργήσουν πανικό.

Ήδη, οι εκτεταμένες συνέπειες του ιού ήταν συγκλονιστικές, στέλνοντας κύματα σοκ στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου υπέστησαν τις χειρότερες ποσοστιαίες απώλειες από τον πόλεμο του Κόλπου το 1991 και επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί στην Ιταλία και στο Ισραήλ καθώς πλησίασε η Μεγάλη Εβδομάδα.

Ωστόσο, ακόμη και μερικοί από τους πιο ευάλωτους ασθενείς μπορούν να πολεμήσουν τον τρόπο τους μέσω της νόσου.

Ο πατέρας του Charlie Campbell, ο 89χρονος Eugene Campbell, έχει διαγνωσθεί με τον κοροναϊό και νοσηλεύεται στο Edmonds της Ουάσινγκτον. Ο Charlie Campbell δήλωσε ότι ο γιατρός του πατέρα του είναι προσεκτικά αισιόδοξος, προσθέτοντας: “Υπό κανονικές συνθήκες, θα απαλλάξει τον πατέρα μου, αλλά αυτά δεν είναι φυσιολογικές συνθήκες”.

Ο Eugene Campbell ήρθε στο νοσοκομείο από το Life Care Center, κλινική στο Kirkland που έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο ποσοστό των θανάτων από κοροναϊό του κράτους.

“Πήγαμε και τον είδαμε χθες και φαινόταν πολύ καλός”, δήλωσε ο Campbell, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του αναπνέει κανονικά και τα ζωτικά σημάδια και ο καρδιακός ρυθμός του είναι καλός. “Μπορεί να είναι ο αρχαιότερος άνθρωπος για να ανακάμψει από τον κοροναϊό.”

Στην Κίνα, η Tan Shiyun, μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Wuhan, ταξίδεψε στο οικογενειακό της σπίτι στο Yichang, σε απόσταση άνω των 180 μιλίων, όταν άρχισε να παρουσιάζει μικρά συμπτώματα από τον ιό.

Πήγε στο νοσοκομείο, όπου της δόθηκε κοινό φάρμακο και έστειλε σπίτι. Μόνο μετά τα συμπτώματά της συνέχιζαν και επισκέφθηκε το νοσοκομείο για δεύτερη φορά για αξονική τομογραφία και έλαβε κλήση ζητώντας της να επιστρέψει όταν κατάλαβε ότι τα συμπτώματά της προήλθαν από κάτι άλλο εκτός από την κοινή γρίπη.

Μετά από πολλές ημέρες και πολλές εξετάσεις, οι γιατροί της είπαν τελικά ότι η μόλυνση είχε εξαπλωθεί και στους δύο πνεύμονες.

“Μετά από αυτό, αισθάνθηκα ένα βαρύ κεφάλι ενώ περπατούσα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και ήταν ναυτία”, δήλωσε η Ταν σε ένα video – blog. Αλλά μετά από πάνω από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι η λοίμωξη της εξαφανίστηκε και απολύθηκε.

Για ορισμένους που έχουν τεθεί σε καραντίνα, το άγχος και ο φόβος ότι θα γίνουν στιγματισμένοι από τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους τους έχουν κάνει διστακτικές να αναγνωρίσουν ακόμη και τις πιο μέτριες επιπτώσεις στην υγεία.

Μερικοί ασθενείς με τον ιό που είχαν πάρει συνέντευξη από το The Associated Press – όλοι αυτοί οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που κατέληξε σε καραντίνα από την Ιαπωνία – περιέγραψαν συμπτώματα που δεν ήταν ισχυρότερα από ένα κανονικό κρύο ή γρίπη.

“Ήταν 2 με κλίμακα 10”, δήλωσε ο Carl Goldman, νοσηλευόμενος στο Omaha, Nebraska, από τις 17 Φεβρουαρίου, μετά την ανάπτυξη ενός πυρετού 103 μοιρών σε μια ναυλωμένη πτήση από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ.

Ο Goldman μένει ενυδατωμένος με το Gatorade. Είπε ότι συνέχισε να βήχει περισσότερο από δύο εβδομάδες αφότου αρρώστησε για πρώτη φορά, αλλά πιθανότατα θα είχε χάσει μόνο μία ημέρα εργασίας εάν είχε διαγνωστεί με το κρύο ή τη γρίπη.

Παρέχει ενεργό βηματοδότηση στο δωμάτιό του, προσπαθώντας να ταιριάξει με τη συνήθειά του πριν από 10.000 βήματα στο βηματόμετρο.

“Παίρνω εντελώς αυτό που πρέπει να είμαι και πρέπει να ξεκαθαριστώ από αυτό πριν να κυκλοφορήσω”, είπε.

Ο αμερικανός Greg Yerex, ο οποίος διαγνώστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Rose Yerex, στο Diamond Princess, δήλωσε ότι δεν είχε συμπτώματα και αισθάνθηκε τόσο υγιής όσο και σε οποιαδήποτε άλλη κανονική μέρα.

“Αν ήμουν στο σπίτι, θα έκανα να κάνω ό, τι κάνω κανονικά”, είπε σε μια συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε μέσω κλήσεων Facebook όταν το ζευγάρι ήταν ακόμα νοσηλευόμενο στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Η Rose Yerex διαγνώστηκε αρνητική στον ιό, όταν πήγε στο νοσοκομείο.

Για τον Greg Yerex, η ψυχική υγεία του ζευγαριού αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη απειλή, καθώς πέρασαν μέρες σε καραντίνα, απομονωμένες από φίλους και οικογένεια και στερημένες από οποιαδήποτε άμεση επαφή με τον άνθρωπο.

“Είναι σαν να είσαι κρατούμενος”, είπε. «Περπατάτε μέσα στο σπίτι, ανησυχείτε, φοβάστε, φαντάζεστε όλα τα πράγματα, δεν έχετε κανέναν έλεγχο».

Ο Greg Yerex είπε ότι αυτός και η σύζυγός του, που έκτοτε έχουν απελευθερωθεί από το νοσοκομείο, σχεδιάζουν να πάνε σε συμβουλευτικές υπηρεσίες για να εργαστούν μέσω του ψυχικού άγχους που έζησαν.

Σφαγή – συντακτική ομάδα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.