Συμπόρευση και συνεργασία Μέτιου-Πέτροβιτς στις εκλογές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Συμπόρευση του νυν Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου και εκ νέου υποψήφιου για την συγκεκριμένη θέση με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αποφασίστηκε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη. Πριν πάντως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, όταν θα βρεθεί στην Θράκη ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, την προηγούμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο κ.Πέτροβιτς που έχει ανακοινώσει “αντάρτικη” υποψηφιότητα επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Νέα Περιφέρεια”, βρέθηκαν μαζί με τον κ.Μέτιο στην Αθήνα και είχαν συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Εκεί αποφασίστηκε να αποσύρει τελικά την υποψηφιότητα του και να στηρίξει αυτήν του νυν Περιφερειάρχη που είναι επικεφαλής της “Περιφερειακής Αναγέννησης” του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Γι’ αυτό προφανώς καθυστερούσαν οι ανακοινώσεις των υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων για το νομό Έβρου από τον Χρήστο Μέτιο, αν και είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις συζητήσεις και συμφωνίες με κάποια πρόσωπα. Προφανώς μετά τη νέα εξέλιξη, κάποια στελέχη του νυν Αντιπεριφερειάρχη Έβρου που είχαν συμφωνήσει να είναι υποψήφιοι μαζί του, δεν αποκλείεται να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Μέτιου.

Μοναδικός στόχος είναι να κερδηθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ετοιμάζεται να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κόντρα στον Κώστα Κατσιμίγα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το καιροσκοπικό συνονθύλευμα “Περιφερειακή Σύνθεση” του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, Μιας παράταξης, της οποίας η… συγκολλητική ουσία είναι είτε προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων υποψηφίων του, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, που όλοι γνωρίζουν πως είναι “σφαγμένοι” με τον επίσης Αντιπεριφερειάρχη Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλά τώρα παριστάνουν τους… συναγωνιστές, είτε συνεργάτες και συνέταιροι επιχειρηματικά του ίδιου ή φίλων του, όπως ο Σταύρος Βαβίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον Νίκο Ραδιόγλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.