Θόδωρος Μαρκόπουλος: “Πούλησε” Ζαγναφέρη, Πέτροβιτς – Τώρα ζητάει την καθαίρεση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου ο… φίλος Τοψίδη!!!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, όπως αποδείχθηκε ξεκάθαρα πλέον τις δυο προηγούμενες ημέρες, είναι αυτός που… κινεί τα νήματα στην “Περιφερειακή Σύνθεση”, άσχετα αν επικεφαλής είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, στην εκδήλωση ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που ο ίδιος προφανώς επέβαλλε να γίνει στην Καβάλα όπου εκλέγεται και όχι για παράδειγμα στο νομό Έβρου, απ’ όπου και κατάγεται ο κ.Τοψίδης που έχει… σνομπάρει άγρια στις δυο επίσημες ως τώρα εκδηλώσεις του το νομό μας, σίγουρα το αποδεικνύουν.

Αυτός είναι που δίνει τις κατευθύνσεις στο… ευκαιριακό συνονθύλευμα αυτοδιοικητικών, επιχειρηματιών και φοβερά φιλόδοξων θεσμικών όπως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στην Καβάλα όσο και χθες.

markopoulos parea e1556645342874 - Μαρκόπουλος: “Πούλησε” Ζαγναφέρη, Πέτροβιτς

Ενώ λοιπόν η παρουσίαση όλων των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων έγινε με αλφαβητικά σειρά, ανάμεσα τους και εν ενεργεία ή πρώην Αντιπεριφερειάρχες, όπως ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο Μιχάλης Αμοιρίδης αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρος Καβαρατζής, ο Μαρκόπουλος ανακοινώθηκε κατ’ εξαίρεση τελευταίος, προφανώς γιατί το ΑΠΑΙΤΗΣΕ και το ΕΠΕΒΑΛΛΕ στον κ.Τοψίδη, προκειμένου να… κλέψει τις εντυπώσεις. Αν μπορούσε ας έκανε αλλιώς ο φίλος μου ο Τάκης. Από τώρα θα άρχιζε και σε αυτόν την… υπονόμευση μέσα στην παράταξη.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ζήτησε και πέτυχε, να εκδώσει χθες ανακοίνωση η “Περιφερειακή Σύνθεση”, για την πολύ σωστή απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος έπρεπε να την είχε λάβει εδώ και πολύ καιρό αλλά επειδή δεν ήθελε να… ρίξει λάδι στη φωτιά την ανέβαλε. Με αυτήν τον… καρατόμησε από τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, αφαιρώντας του όπως έχει δικαίωμα, όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αρνηθεί την έκδοση ανακοίνωσης ο κ.Τοψίδης, αφού όπως λένε οι συνάδερφοι του Θ.Μαρκόπουλου στην “Περιφερειακή Αναγέννηση” του συγχωρεμένου Γιώργου Παυλίδη, οι οποίοι και τον γνωρίζουν… από την καλή και την ανάποδη, θέλει να κάνει αυτός κουμάντο και αν δεν το πετύχει, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να “πουλήσει” τον οποιονδήποτε.

Ξεσήκωσε τους άλλους κατά Μέτιου γιατί δεν μπορούσε να τον… ελέγξει.

Μόνο έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθούν η στάση και οι… οβιδιακές του μεταμορφώσεις. Αποφάσισε να έρθει σε ρήξη και κόντρα με τον Χρήστο Μέτιο, όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να… ελέγξει το νυν Περιφερειάρχη, μετά την εκλογή του στη θέση του αείμνηστου Παυλίδη. Αυτός λοιπόν ξεκίνησε όλη την προσπάθεια υπονόμευσης του, η οποία ουσιαστικά ήταν υπονόμευση λειτουργίας της ίδιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του έργου που πρέπει να πραγματοποιήσει. Ήταν λοιπόν πρωτεργάτης της… επιχείρησης αμφισβήτησης του, με στόχο να μην είναι εκ νέου υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου ο Μέτιος.

“Οποιοσδήποτε άλλος από εμάς, αρκεί να μην είναι ο Μέτιος. Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί και θα επιβάλλουμε την άποψη μας στο κόμμα και στον Μητσοτάκη. Μπορεί να είναι άνθρωπος του, αλλά εμείς έχουμε την δύναμη και δεν θα μας αρνηθούν”, έλεγε επί μήνες στους συναδέρφους του Αντιπεριφερειάρχες Κώστα Ζαγναφέρη, Δημήτρη Πέτροβιτς, Νίκο Τσαλικίδη, Αργύρη Πατακάκη, που για τους δικούς του λόγους ο καθένας είχαν παράπονα. Αλλά και στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, όπως ο Κώστας Βενετίδης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης που είχαν χάσει τις θέσεις τους και σε “προθύμους” που πλέον δεν είχαν ρόλο στην διοίκηση Μέτιου, όπως ο Εξακουστός, ο Γάκης και κάποιοι ακόμα που περίμεναν πόστα ή ρόλους, αλλά δεν τους είχαν ανατεθεί.

“Πούλησε” τους Ζαγναφέρη, Πέτροβιτς και μιλούσε παρασκηνιακά με Τοψίδη.

Ο Μαρκόπουλος λοιπόν τους “φούντωσε” και έτσι δημιουργήθηκε η γνωστή κίνηση αμφισβήτησης του Χρήστου Μέτιου, η οποία και κατέθεσε κείμενο στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην Αθήνα, σε εκείνη την σύσκεψη του περασμένου φθινοπώρου. Ενώ λοιπόν, αν και αρχικά ήθελε ο ίδιος να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, όταν είδε ότι δεν είναι τόσο… ζεστοί οι υπόλοιποι, αρχικά εκθείαζε τον Κώστα Ζαγναφέρη, λέγοντας του ότι δικαιούται να τεθεί αυτός επικεφαλής και οι άλλοι θα τον ακολουθήσουν. Αποδείχθηκε από τις εξελίξεις ότι τον “πούλησε”, αφού την ίδια στιγμή είχε παρασκηνιακές επαφές και συζητήσεις με τον Τοψίδη και… δούλευαν (μαζί με τον Αμοιρίδη) την δική του υποψηφιότητα.

Κι όλα αυτά φάνηκαν ακόμα ξεκάθαρα, όταν όλοι οι άλλοι συμφώνησαν να στηρίξουν τον Δημήτρη Πέτροβιτς και να προτείνουν αυτόν. Ενώ μέχρι τότε συμμετείχε στις συναντήσεις και συσκέψεις τους και φωτογραφίζονταν μάλιστα μαζί τους, όταν είδε ποια κατεύθυνση έπαιρναν τα πράγματα και δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να “πουλήσει” και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου. Όπως έκανε άλλωστε χρόνια ως συνδικαλιστής στο ΓΕΩΤΤΕΕ με τους συναδέρφους του γεωπόνους της ΔΑΚΕ, αρκεί αυτός να ελέγχει τις εξελίξεις. Έτσι τουλάχιστον λένε αρκετοί που γνωρίζουν τον τρόπο που κινείται και λειτουργεί.

topsidis markopoulos e1556644280558 - Μαρκόπουλος: “Πούλησε” Ζαγναφέρη, ΠέτροβιτςΔεν είχε επίσης κανέναν ενδοιασμό, στις χθεσινές του δηλώσεις για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του απ’ τον Χρήστο Μέτιο, να ζητήσει ουσιαστικά να γίνει το ίδιο και με τον μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρο και συναγωνιστή του εναντίον του νυν Περιφερειάρχη. “Αποφάσισε σήμερα με ένα δελτίο Τύπου να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες που έχει εκχωρήσει στον εκλεγμένο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, σε εμένα. Αποφάσισε δηλαδή αυτό που δεν αποφάσισε στην περίπτωση του κ. Πέτροβιτς, οποίος κ. Πέτροβιτς κατεβαίνει και παρουσιάζει την παράταξή του και κινείται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης”.

Διαφωνούσε με τον Μέτιο σε πολλά είπε χθες, αλλά τον κατηγορεί γιατί τον καθαίρεσε για τον ίδιο λόγο.

Είναι φανερό ότι ο κ.Μαρκόπουλος βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση, φάσκει και αντιφάσκει και φυσικά δεν πείθει ούτε τον… Τοψίδη. Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε, ανέλυσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Π.Ε Καβάλας και τόνισε ότι διαφωνούσε έντονα με τον Περιφερειάρχη, ενώ συγχρόνως τον κατηγόρησε επειδή τον καθαίρεσε αφαιρώντας του τις αρμοδιότητες «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραιτήθηκε όλο αυτό το διάστημα, αφού διαφωνούσε στα πάντα και θεωρεί πως δεν είναι ικανός, ψέλλισε πως τα έλεγε πάντα και απλά τώρα τα αναφέρει συγκεντρωμένα. Επίσης κατηγόρησε κάποιους συντοπίτες του ως… αυλοκόλακες, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην Καβάλα προκειμένου να εξασφαλίζουν σε διάρκεια μία θέση και έναν μισθό. Μόνο που και ο ίδιος δεν παραιτήθηκε αν και είχε τόσο τεράστιες διαφορές με τον Χρήστο Μέτιο, προφανώς για να μην χάσει τον μισθό του Αντιπεριφερειάρχη, το αυτοκίνητο, το μεγάλο γραφείο και όλα τα υπόλοιπα προνόμια.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να… ξεκολλήσει από την καρέκλα του Αντιπεριφερειάρχη, αν και μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η απόφαση Μέτιου, δεν θα έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες. “Θα συνεχίσω να είμαι στο γραφείο μου, να ασκώ τα καθήκοντά μου μέχρι τις 30 Αυγούστου 2019», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλλον θα χρειαστεί… κομπρεσέρ για να τον ξεκολλήσουν από την καρέκλα του Αντιπεριφερειάρχη και απ’ το γραφείο του, το οποίο εδώ και πολύ καιρό, χρησιμοποιεί για να κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του Τοψίδη. Μπορεί να ευαγγελίζονται, μαζί με τον επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” κ.Τοψίδη ένα πιο ελπιδοφόρο, πιο ρεαλιστικό σχήμα, αλλά τον… μισθό του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σιγά μην τον αφήσει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Υ.Γ: Τον Θόδωρο Μαρκόπουλο τον γνώρισα πρώτη φορά το 2017, στο προηγούμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μαζί με τους άλλους Αντιπεριφερειάρχες και μου έκανε αλγεινή εντύπωση από την πρώτη στιγμή, ο απαξιωτικός και υποτιμητικός τρόπος που μιλούσε για την… Θράκη. Μου ήρθε μάλιστα να του… ορμήσω τότε, αλλά με συγκράτησε ο Δημήτρης Πέτροβιτς. “Μας έχετε ζαλίσει τόσα χρόνια όλο με την Θράκη και την Θράκη. Την πληρώνει η Καβάλα που έχει ενωθεί μαζί με την Δράμα σε μια Περιφέρεια και δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θέλουμε”, έλεγε με περιφρονητικό ύφος το οποίο και δεν έχω ξεχάσει ούτε στιγμή. Αυτός ο καιροσκόπος, ο ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος) που μόνο για την… πάρτι του ενδιαφέρεται.

Κώστας Πιτιακούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.