«Όπως προδήλως καταδεικνύεται από τα ανωτέρω, παρά τη σωρεία των περιγραφομένων αιτήσεών μου προς τους άνω αναφερόμενους φορείς, ουδείς εξ αυτών έχει θέσει υπ΄ όψιν μου τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να τα έχω στη διάθεσή μου, προκειμένου να ασκήσω ορισμένη αγωγή χρηματικής ικανοποίησης, ένεκα ψυχικής οδύνης από τον άδικο χαμό της οικογένειάς μου, την 23 Ιουλίου 2018, ενώπιον των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων».

Με αυτά τα λόγια η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου, που έχασε τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία AEROSERVICES SA, ζητώντας τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες.

fotia mati varvara 1024x575 - Καταγγελία «βόμβα» για την τραγωδία στο Μάτι: «Μας κρύβουν έγγραφα με αθέμιτο τρόπο»

Εμπόδια

Όπως εξηγεί η ίδια στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, παρά τις οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα όπως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τον αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχει λάβει απαραίτητα έγγραφα που θα ήταν χρήσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης και ενδεχομένως να αποδείκνυαν ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Καθυστέρηση

«Είναι δε βέβαιο ότι η πολυπλοκότητα της υποθέσεως και οι πολλαπλές συναφείς μηνύσεις και εγκλήσεις που έχουν υποβληθεί για σειρά αδικημάτων κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής από έχοντες έννομο συμφέρον σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση άσκηση ποινικής δίωξης, πολλώ δε μάλλον της παραπομπής των κατηγορούμενων στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια και της καταδίκης των ενόχων», ανέφερε η κ. Βουκάκη και πρόσθεσε: «Καθ’ όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έρευνας θα απολέσω, εκ των πραγμάτων, σημαντικά έννομα δικαιώματά μου (π.χ. τόκοι, καθυστέρηση κατάθεσης αγωγής, προθεσμίες, επιδόσεις), τα οποία είναι δυνατό να αποφευχθούν μόνο με την αποδοχή από το Δικαστήριό σας της παρούσας αίτησής μου». «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην μας γνωστοποιήσουν τα έγγραφα που τους ζητάμε. Με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο. Κυρίως αθέμιτο. Ενώ μας έλεγαν ότι θα τα πάρουμε από τον εισαγγελέα, δεν μας τα δίνουν ούτε με εισαγγελική παραγγελία ούτε με τίποτα. Ορισμένα από αυτά δεν είναι μέρος της αξίας. Σίγουρα έχουν τα έγγραφα που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα. Υπάρχουν διάλογοι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτά τα έγγραφα δεν τα έχουν δώσει στους εισαγγελείς. Γι’ αυτό τους ζητάμε να τους καλέσουμε και να πάρουμε τα έγγραφα», δήλωσε σε εφημερίδα ο συνήγορος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος.

Αναπάντητα ερωτήματα

Yπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τα οποία θέτει για έτι μία φορά η χήρα Φύτρου στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε:

-Τα άλλα δύο ελικόπτερα της ΒΚ τα οποία, συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, ΓΙΑΤΙ έμειναν αδρανή;

-Το ελικόπτερο ΒΚ που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέτα και εκεί διαπιστώθηκε την έλλειψη καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, προφανώς για ανεφοδιασμό, ΓΙΑΤΙ δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στο Μάτι;

Τα παραπάνω συνιστούν και το λόγο που η ίδια ζητάει να της χορηγηθεί το υλικό των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.