Ο στρατός καταδικάζει και εκτελεί τον Michael Sussmann

Στο στρατιωτικό του δικαστήριο στις 22 Ιουνίου, ο πρώην δικηγόρος της Κλίντον Μάικλ Σούσμαν δήλωσε στην εναρκτήρια δήλωσή του ότι πίστευε ότι ήταν “ελεύθερος” μετά την αθώωσή του από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον για το ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τη γνώση ενός διακομιστή υπολογιστή που συνέδεε τον πρόεδρο Τραμπ με μια τράπεζα της Μόσχας και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Σούσμαν, ο οποίος εκπροσωπούσε τον εαυτό του, κατηγόρησε το Σώμα Δικαστών του Γενικού Εισαγγελέα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών για κακόβουλη δίωξη, λέγοντας ότι είχαν γίνει η προσωπική αστυνομική δύναμη του Ντόναλντ Τραμπ- “Μια Γκεστάπο που χρησιμοποιεί ο Τραμπ για να διευθετεί βεντέτες εναντίον οποιουδήποτε δεν του αρέσει”.

Παρομοίασε τον Τραμπ με τον Ιωσήφ Στάλιν, του οποίου η Λαϊκή Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων (NKVD) είχε το μονοπώλιο της σοβιετικής επιβολής του νόμου μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η NKVD ήταν διαβόητη για την εξαφάνιση των εχθρών του Στάλιν -και των οικογενειών τους-.

Όταν ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall κατηγόρησε τον Sussmann για μεγαλοστομία, ο τελευταίος θύμωσε εμφανώς, αποκαλώντας τόσο τον ναύαρχο όσο και την ομάδα των 3 αξιωματικών “προσωπικές σκύλες του Ντόναλντ Τραμπ”.

“Έχουμε ακούσει αυτές τις ανοησίες ξανά και ξανά, κρατούμενε Sussmann”, είπε ήρεμα ο αντιναύαρχος Crandall. “Βρίσκεστε εδώ σήμερα εξαιτίας των εγκλημάτων σας, όχι εξαιτίας του προέδρου Τραμπ”.

Δεν είχε καμία σχέση με την έρευνά μας ή τη σύλληψή σας. Μπορείτε να συμπεριφερθείτε πολιτισμένα, ή μπορούμε να σας φιμώσουμε”.

“Αυτό είναι διπλός κίνδυνος”, φώναξε ο Σούσμαν. “Ένα σώμα ενόρκων με έκρινε αθώο”!

Η δήλωση του Sussmann αναφερόταν σε μια ρήτρα της Πέμπτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ που απαγορεύει σε οποιονδήποτε να διώκεται δύο φορές για το ίδιο ουσιαστικά έγκλημα.

Για δικηγόρος, όμως, είχε κακή κατανόηση του νόμου.

Οι εξαιρέσεις από τη ρήτρα του διπλού κινδύνου δηλώνουν ότι ένα άτομο μπορεί να δικαστεί δύο φορές με βάση τα ίδια γεγονότα, εάν τα στοιχεία κάθε εγκλήματος είναι διαφορετικά, και διαφορετικές δικαιοδοσίες μπορούν να κατηγορήσουν το ίδιο άτομο για το ίδιο έγκλημα με βάση τα ίδια γεγονότα χωρίς να παραβιάζεται ο διπλός κίνδυνος.

Και ο αντιναύαρχος Crandall είχε διαφορετικό λόγο. “Ίσως έχεις μπερδευτεί, κρατούμενε Sussmann. Δεν σε κατηγορούμε για ψέματα στο FBI. Σε κατηγορούμε για προδοσία και συνωμοσία για εκλογική απάτη, για την οποία πληρωνόσουν καλά”, είπε.

Εισήγαγε στα αποδεικτικά στοιχεία τα τραπεζικά αρχεία του Sussmann για τον Σεπτέμβριο του 2016. Στις 16 του ίδιου μήνα ο Sussmann έλαβε μια κατάθεση ύψους 1.400.000 δολαρίων.

Είχε προέλθει από την Act Blue, έναν κακόφημο αμερικανικό μη κερδοσκοπικό τεχνολογικό οργανισμό που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2004 και δίνει τη δυνατότητα σε αριστερές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημοκρατικούς υποψηφίους και προοδευτικές ομάδες να συγκεντρώνουν χρήματα από μεμονωμένους δωρητές μέσω του Διαδικτύου, παρέχοντάς τους online λογισμικό συγκέντρωσης χρημάτων.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Σούσμαν είπε στον πρώην αξιωματούχο του FBI Τζέιμς Μπέικερ ότι τα δεδομένα υπολογιστή έδειχναν μυστικές επικοινωνίες μεταξύ του Τραμπ, του Οργανισμού Τραμπ και της Alpha Bank με έδρα τη Ρωσία.

Τέσσερις ημέρες μετά, ο Sussmann έλαβε άλλη μια σημαντική κατάθεση, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Κλίντον για 2.220.000 δολάρια.

Καμία από τις δύο πληρωμές δεν αναφέρθηκε στην ομοσπονδιακή δίκη του.

Ο Μπέικερ, ο οποίος αποχώρησε από το FBI το 2018 και τώρα εργάζεται στο Twitter, δήλωσε στην ομοσπονδιακή δίκη του Σούσμαν: “Ο Μάικλ είναι φίλος και συνάδελφός μου και τον πίστεψα και εμπιστεύτηκα ότι η δήλωση ήταν αληθινή”.

“Ας αφήσουμε στην άκρη την κατάθεση του Act Blue. Αν, κρατούμενε Σούσμαν, οι Κλίντον δεν σας προσέλαβαν για να τροφοδοτήσετε το FBI με ψευδείς πληροφορίες για τον πρόεδρο Τραμπ, θα θέλατε να εξηγήσετε γιατί σας πλήρωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια;”. ρώτησε ο αντιναύαρχος Crandall.

“Για αμοιβές συμβούλων και ομιλίες”, απάντησε ο Sussmann.

“Ποια συμβουλευτική; Και πού μιλήσατε;” ρώτησε ο αντιναύαρχος Crandall.

“Αυτό είναι προσωπικό”, είπε ο Sussmann.

“Κρατούμενε Sussmann, η ζωή σου εξαρτάται από τις απαντήσεις σου.

Και δεν είστε πρόθυμος να δικαιολογήσετε γιατί σας δόθηκε μια αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πληρώθηκες για να κάνεις ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να συκοφαντήσεις τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ ώστε να σταματήσεις την υποψηφιότητά του για την προεδρία το 2016.

Και αυτή είναι η τελική σας απάντηση;”

“Δεν έχω τίποτα άλλο να πω”, είπε ο Σούσμαν.

Ο αντιναύαρχος Crandall αναπαρήγαγε την υπόθεσή του, ζητώντας από την επιτροπή των 3 αξιωματικών που είχε αναλάβει να κρίνει την τύχη του Sussmann να εξετάσει προσεκτικά γιατί το Ίδρυμα Clinton – και η Act Blue – θα παρέδιδε φιλανθρωπικά εκατομμύρια δολάρια χωρίς προφανή λόγο.

Η επιτροπή χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να καταλήξει στην ετυμηγορία: ένοχος.

Ο Sussmann κρίθηκε ένοχος για προδοσία και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Εκτελέστηκε με πυροβολισμό οκτώ ώρες αργότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.