ΚΥΡΙΑΚΟ
Θα έπρεπε να είχες διασφαλίσει αυτά, από την αρχή !

Ο κορονοϊός, ζεί και βασιλεύει και εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε πανικό…

Μετά από τόσο καιρό, τριών εβδομάδων περίπου και ενώ ακούμε διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που μαστίζει όλο τον πλανήτη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο που φρόντισε να κάνει, ήταν να μιλάει στη τηλεόραση για τα ιατρικά μέτρα προστασίας, καθώς και για μεμονωμένα οικονομικά «βοηθήματα» σε επιλεγμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Ένας σωστά σκεπτόμενος, αρχηγός κράτους και πάνω από όλα βλέποντας το συμφέρον του λαού του, θα έπρεπε, σε περίπτωση σαν και αυτή της πανδημίας, να κάνει τα εξής πράγματα.

1ον. Να διασφαλίσει, σε όλα τα νοικοκυριά, ότι θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ασχέτως αν έχουν ή όχι οικονομικές υποχρεώσεις, δηλαδή απλήρωτους λογαριασμού ή άλλες οικονομικές εκκρεμότητες με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι έγκλημα, θέτει την ζωή του καθενός σε κίνδυνο και φυσικά ακόμα πιο πολύ, σε περίοδο πανδημίας μιας χώρας, όπως και τώρα με την πανδημία του κορονοϊού.

Είναι έγκλημα, οι πάροχοι, να ζητάνε επίμονα, να εισπράξουν χρήματα, από τους πελάτες τους, όπως κάνουν και οι εισπρακτικές εταιρείες, επιβαρύνοντάς τους με ακόμα μια έννοια, εν ώρα αυτής της κατάστασης.

Εάν οι πάροχοι εξακολουθούν αυτήν την τακτική, καλό θα είναι να τους κάνετε για αρχή σύσταση, ενημερώνοντάς τους, ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό, και βέβαια επικύνδυνο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να κάνετε μήνυση τον κάθε υπεύθυνο. Σε περίπτωση δε διακοπής της παροχής ρεύματός σας, θα πρέπει να προβείτε σε μήνυση, των υπάλληλων του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και σε όποιον έχει εκδώσει την εντολή διακοπής. Από προϊστάμενο, εργολάβο, διευθυντή υποκαταστήματος και φυσικά και στον πάροχο, ο οποίος έστειλε το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ, για να γίνει η διακοπή.

2ον. Να διασφαλίσει, σε όλα τα νοικοκυριά, ότι θα έχουν πόσιμο νερό, ασχέτως αν έχουν ή όχι οικονομικές υποχρεώσεις, δηλαδή απλήρωτους λογαριασμού ή άλλες οικονομικές εκκρεμότητες με τις κατά τόπου υπηρεσίες ύδρευσης.

Η κάθε υπηρεσία, είναι σημαντικό να τονίσουμε, έχει την υποχρέωση, να κάνει τακτικούς ελέγχους το νερό, για να εξασφαλίζει την άριστη ποιότητά του. Ποτέ δεν ξέρει κανείς, σε περίοδο πανδημίας, ή άλλου περιστατικού που εφαρμόζονται, περιοριστικά μέτρα σε μια χώρα, σε τί κίνδυνο μπορεί να εκτεθεί ο υδροφόρος ορίζοντας, ή ακόμα και οι δεξαμενές ύδρευσης του κάθε τόπου.

3ον Να βγάλει εντολή χρηματοδότησης για κάθε Α.Φ.Μ. , έτσι ώστε να δοθούν στον καθένα, ένα χρηματικό ποσό, για τις ανάγκες θέρμανσης, σίτισης, ή ακόμα να δώσει εντολή, σε περίπτωση, που δεν υπάρχει αποθεματικό, να μπορεί ο πολίτης να έχει καθημερινά, τα απαραίτητα, χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε αγορά.

 4ον Να δώσει εντολή σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, κα άλλα, να σταματήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις. Ειδικά τις εισπρακτικές εταιρείες, που γίνονται ενοχλητικές συνέχεια. Εάν συνεχίζουν να τις κλείσει οριστικά και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, με παραδειγματικό τρόπο.’

5ον Να εφαρμόσει, τους κανόνες υγιεινής και ότι άλλο προβλέπετε, για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και φυσικά την εξόντωσή του. Επίσης θα πρέπει να κάνει τακτικούς ελέγχους, σε καταστήματα τα οποία προσπαθούν να αισχροκερδήσουν,  εις βάρος του πολίτη, πουλώντας προϊόντα άμεσης ανάγκης, σε υπερεκτιμημένη αξία. Όπως πχ, μάσκες, αντισηπτικά, και άλλα.

6ον  Ένα από τα πλέον σημαντικότερο που θα έπρεπε να γίνει από την αρχή φυσικά, θα ήταν το να δοθεί εντολή στα ΜΜΕ να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο. Εδώ βέβαια όλα τα ΜΜΕ, ασχολούνται με την πανδημία συνέχεια, φυσικά πολλές φορές με σκοπιμότητα το κέρδος, χωρίς βέβαια να υπάρχει άλλη ενημέρωση, για διάφορα άλλα γεγονότα.

Θα έπρεπε να μπει ένας έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα, ΕΣΡ (esr.gr), έτσι ώστε να σταματήσει ο εκφοβισμός του κόσμου.

Μη ξεχνάμε, όταν υπάρχει πανικός και φόβος, τα αποτελέσματα είναι εντελώς αντίθετα με αυτά που θέλουμε.

Αλήθεια, τι από όλα αυτά έγινε στην χώρα μας ?

Κλείνουμε σχεδόν ένα μήνα μετά από το πανδημικό σοκ στην χώρα μας και έχουν νεκρώσει τα πάντα !

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τι έχει κάνει μέχρι και σήμερα ?

Αυτό θα το σκεφτείτε εσείς. Οι απαντήσεις είναι σε εμάς, στον γείτονά μας, στον συμπολίτη μας.

Από την σύνταξη.

Σφαγή ενημέρωση – newsroom.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Την ώρα που στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης πεθαίνουν χιλιάδες κούκλες από κορονοϊό και ο “σωτήρας” Τσιόδρας σπέρνει τον τρόμο στα κανάλια, έγγραφο φωτιά καίει το Υπουργείο Υγείας του Μητσοτάκη ! […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.