Ετοιμάζει και άλλες ανακοινώσεις – εκπλήξεις στον Έβρο ο Μέτιος.

Η χθεσινή μάζωξη στις Φέρες, παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως επικεφαλής της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης”, δεν έγινε τυχαία.

Στην συγκεκριμένη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι από το νομό Έβρου που έχουν ήδη ανακοινωθεί (και όχι μόνο αυτοί) και μεταξύ τύρου και αχλαδιού συζήτησαν για τον προεκλογικό αγώνα ο οποίος ξεκίνησε και έχει ως στόχο να κερδίσει συνεχίσει η παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε το ξεκαθάρισε και κατά την πρόσφατη παρουσία και περιοδεία του στην Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις επόμενες ημέρες έρχονται και άλλες ανακοινώσεις-εκπλήξεις υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για το νομό Έβρου από τον Χρήστο Μέτιο, αφού έχει ήδη συζητήσει και συμφωνήσει με πολύ… δυνατά ονόματα, να συστρατευθούν στην προσπάθεια.

Θα προέρχονται μάλιστα από όλες τις περιοχές του νομού, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα και Σαμοθράκη, είναι πρόσωπα αγαπητά, με σημαντική επιρροή και πολλές προσωπικές συμπάθειες, οι οποίοι θα… εκτοξεύσουν ακόμα περισσότερο τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” στον Έβρο. Άλλωστε, μετά την συμπόρευση του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και των συνεργατών και φίλων του, όπως του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Μεταφορών της ΑΜ-Θ Κώστα Βενετίδη ή του επί πολλά χρόνια εκλεγμένου Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη, όπως επισημαίνουν αντικειμενικοί παρατηρητές, το ψηφοδέλτιο Μέτιου είναι πολύ ανώτερο του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Από την μια μεριά υπάρχουν λοιπόν στο νομό Έβρου οι Πέτροβιτς, Βενετίδης, Ασπιώτης, που δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση ως πρόσωπα, πορεία, αποδοχή και επιρροή. Ακόμα, η νυν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και πρώην Αντιπεριφεριάρχης Ελένη Δημούδη, ο απόστρατος Στατηγός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Πρόδρομος Φωτακίδης στην Αλεξανδρούπολη. Ο επί χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, αλλά και υποψήφιος υπερνομάρχης παλαιότερα Χρήστος Καπετανίδης, στο Διδυμότειχο. Η νέα δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης Μαργαρίτα Γουδετσίδου, η οποία κατάγεται από την Ορεστιάδα, όπου και λόγω της αποδοχής του πατέρα της έχει σημαντικά ερείσματα στον κόσμο.

Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν ο κτηνίατρος Βασίλης Δελησταμάτης, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση των Φερών και όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπητός είναι και την μεγάλη επιρροή που έχει στην περιοχή του Σουφλίου. Υπάρχει μια ακόμη υποψηφιότητα από την περιοχή του Διδυμοτείχου, που και αυτή θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, αλλά και ένας-δύο από την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της, καθώς και από την Ορεστιάδα. Όσο για τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Βαγγέλη Ρούφο που βρέθηκε και στις δυο συναντήσεις με τον Χρήστο Μέτιο, στηρίζει ξεκάθαρα την υποψηφιότητα όπως και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Αδαμάκης (σε αντίθεση με το νυν Πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο που είναι μόνιμα… απών και αυτό το γνωρίζουν στα κεντρικά της Ν.Δ γι’ αυτό και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια), αλλά δεν θα είναι υποψήφιος.

Αδύναμο το εβρίτικο ψηφοδέλτιο Τοψίδη

Απέναντι σε αυτούς, ακόμα και όσους έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ο υποψήφιος της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλος Τοψίδης, που είναι μάλιστα και από τον Έβρο και επί χρόνια διατελεί Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τι έχει να αντιπαραθέσει και ποια πρόσωπα θα παρουσιάσει σε μια ακόμα εκδήλωση-φιέστα που ετοιμάζει για την μεθεπόμενη Κυριακή; Το ψηφοδέλτιο του είναι ξεκάθαρα πολύ πιο αδύναμο από εκείνο του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Κι αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά βγαίνει από την ανάλυση που μπορεί να γίνει.

Έχει μαζί του τον Σταύρο Καβαρατζή, ο οποίος έχει γίνει… γυρολόγος των παρατάξεων τη Περιφέρειας. Το 2010 ήταν με τον Γιώργο Παυλίδη, το 2014 με τον Άρη Γιαννακίδη και τώρα με τον Τοψίδη. Το νυν περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Εξακουστό, που στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκε έχοντας την (προνομιακή κατά πολλούς και έχουν δίκιο) στήριξη του κόμματος της Ν.Δ. Με σημαντική τότε βοήθεια του συγγενή του Σταύρου Σταυράκογλου, αλλά και του μηχανισμού του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Άκη Γεροντόπουλου. Τώρα αυτά δεν υπάρχουν, γιατί ανήκει σε “αντάρτικο” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψηφοδέλτιο, αν και όταν μιλάμε για τον Τοψίδη είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο κόμμα που πιστεύει είναι το… χρήμα. Αφήστε που ως παρουσία στα πέντε αυτά χρόνια, ο Εξακουστός ήταν ουσιαστικά… ανύπαρκτος στην Περιφέρεια. Μόνο τις αμοιβές από διάφορες επιτροπές που μετείχε, έπαιρνε και κυρίως στην Οικονομική.

Στην ίδια επιτροπή ήταν και είναι ακόμα και η Νόρα Μοσχοφίδου από την Ορεστιάδα, η οποία επίσης ήταν… άχρωμη, άοσμη και απούσα. Όχι μόνο επί διοίκησης Μέτιου αλλά και με τον συγχωρεμένο Παυλίδη. Ο μέχρι τώρα δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης της παράταξης του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο Παναγιώτης Ζητάκης, έχει… αράξει στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων (μια οργάνωση των δημάρχων χωρίς ουσιαστικό έργο και ουσία αλλά μόνο διοργάνωση συνεδρίων για δημόσιες σχέσεις) και οι συνάδερφοι του στο δημοτικό συμβούλιο δεν θυμούνται καμιά καθοριστική παρέμβαση ή ενέργεια του. Ο υποψήφιος και μη εκλεγείς δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Κούρτης, έχει ξεχαστεί και από όσους τον ψήφισαν το 2010 που τον κέρδισε ο Γιώργος Αλεξανδρής

Υπάρχουν ακόμα οι… ΠΑΣΟΚογενείς, όπως ο Σταύρος Βαβίας, που ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ αλλά δεν ψηφίστηκε από τους “συντρόφους” του, υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τον Άρη Γιαννακίδη, χωρίς να εκλεγεί. Ήταν φυσικό να πάει με Τοψίδη, μια και είναι συνέταιρος του Νίκου Ραδιόγλου, “κολλητού” και πρώην συνεταίρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη και μαζί παίρνουν τις δουλειές, πολλές με απ’ ευθείας αναθέσεις από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, κουμπάρο του κ.Τοψίδη. Ο Νίκος Βουλγαρίδης που είναι δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης από τις Φέρες, επίσης ΠΑΣΟΚ, έχει την στήριξη του Λάκη Κιτσικίδη, του… αόρατου συντονιστή της παράταξης Τοψίδη στον Έβρο και ελπίζει να εκλεγεί, ενώ ο Ουζουνίδης που είναι δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας, πέντε χρόνια τώρα πέρασε εντελώς απαρατήρητος στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στον δήμο.

Πάμε και σε τέσσερις γυναίκες, δυο από την Αλεξανδρούπολη και άλλες τόσες απ’ την Ορεστιάδα. Η Φωτεινή Σκαρλακίδου, αφού πρώτα μίλησε με όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Αλεξανδρούπολης για να είναι σε κάποια υποψήφια, τελικά αποφάσισε να πάει στην Περιφέρεια με τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Να θυμίσουμε ότι το 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Παύλο Μιχαηλίδη και την ΑΝΑ.Σ.Α και δεν εξελέγη αφού πήρε μόλις 104 ψήφους. Η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, αφού εξέφρασε κάποια στιγμή την επιθυμία να είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ αλλά δεν ασχολήθηκαν μαζί της, μίλησε και αυτή με πολλές δημοτικές παρατάξεις της Αλεξανδρούπολης, αλλά τελικά κατέληξε στον Τοψίδη.

Στην Ορεστιάδα, η Αναστασία Γκαϊδατζή είναι νυν δημοτική σύμβουλος και αρκετά δραστήριο άτομο, πρωταγωνίστησε στο θέμα της αγοράς του ειδικού λεωφορείου για τα παιδιά ΑμεΑ του δήμου και είχε την γνωστή έντονη κόντρα με τον Βασίλη Μαυρίδη, με την παράταξη του οποίου εκλέχθηκε το 2014. Τώρα όμως μπορεί να ανήκει στην παράταξη του “κουμπάρου” του Τοψίδη, αλλά ο δήμαρχος Ορεστιάδας που κάνει… αγώνα για την εκλογή του “αντάρτη” της Ν.Δ, δεν υπάρχει περίπτωση να την στηρίξει. Όχι μόνο λόγω της “κόντρας” τους, αλλά και επειδή έχει τα δικά του… ζόρια να εκλεγεί. Τέλος, η Νικόλ Ιωαννίδου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου της Ορεστιάδας το οποίο όπως κατήγγειλε η Μαρία Γκουγκουσκίδου στο δημοτικό συμβούλιο παίρνει προνομιακά αναθέσεις από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, έχει περιορισμένο κύκλο γνωριμιών που περιορίζονται στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.