Ανατολικά από τον Nehru, ο ναός αυτός είναι χτισμένος σε σχήμα λουλουδιού λωτού.

Είναι ο τελευταίος από τους επτά ναούς του Major Bahai που είναι κτισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώθηκε το1986 και βρίσκεται ανάμεσα στους καταπράσινους κήπους.

Η δομή αποτελείται από καθαρό λευκό μάρμαρο. Ο αρχιτέκτονας Furiburz Sabha επέλεξε τον λωτό ως σύμβολο κοινού για τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό, τον Ναό του Bhai και τον Ισλάμ. Οι υποστηρικτές οποιασδήποτε πίστης είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν το ναό και να προσευχηθούν ή να διαλογιστούν.

Γύρω από τα ανθισμένα πέταλα υπάρχουν εννέα λίμνες νερού, που ανάβουν, σε φυσικό φως. Φαίνεται εντυπωσιακό το σούρουπο όταν φωτίζεται από πλημμύρες.

lotus temple sfagi 2 - Ο ναός του λοτού The Lotus Temple

Το Lotus Temple είναι ένα από τα περίφημα αξιοθέατα του Νέου Δελχί. Βρίσκεται κοντά στο Nehru Place, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς κόμβους της πόλης. Ο ναός είναι χτισμένος σε σχήμα λουλουδιού λωτού μέσα στο καταπράσινο τοπίο που φτάνει σε μια ευχάριστη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια Bahai House of Lorship και είναι ανοιχτή σε ανθρώπους από όλες τις θρησκείες. Η Πίστη Μπαχάι είναι μια παγκόσμια θρησκεία που σκοπό έχει να ενώσει όλες τις φυλές και τους λαούς σε μια παγκόσμια Αιτία και μια κοινή Πίστη.

Το Lotus Temple είναι ένα από τα περίφημα αξιοθέατα του Νέου Δελχί. Βρίσκεται κοντά στο Nehru Place, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς κόμβους της πόλης. Ο ναός είναι χτισμένος σε σχήμα λουλουδιού λωτού μέσα στο καταπράσινο τοπίο που φτάνει σε μια ευχάριστη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια Bahai House of Lorship και είναι ανοιχτή σε ανθρώπους από όλες τις θρησκείες. Η Πίστη Μπαχάι είναι μια παγκόσμια θρησκεία που σκοπό έχει να ενώσει όλες τις φυλές και τους λαούς σε μια παγκόσμια Αιτία και μια κοινή Πίστη.

Ο ναός είναι κατασκευασμένος από λευκά μάρμαρα, τσιμέντο, δολομίτη και άμμο με περίπου εννέα κρυστάλλινες πισίνες διακεκομμένες πάνω του. Το ύψος περίπου 40 μέτρων, με τη μορφή 27 ανθισμένων πετάλων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2000 άτομα τη φορά. Το Lotus Temple, ένας από τους επτά Bahai Houses of Lorship, έχει κερδίσει τις δάφνες και χειροκροτεί από όλο τον κόσμο για τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη λογική πίσω του. Υπάρχουν εννέα πόρτες του Ναού του Lotus που ανοίγουν σε μια κεντρική αίθουσα. Η γύρω περιοχή αποτελείται από κήπους διακοσμημένους με πανύψηλα δέντρα, μικρούς θάμνους και πολύχρωμα λουλούδια.

lotus temple sfagi 3 1024x683 - Ο ναός του λοτού The Lotus Temple

Αρχιτεκτονική του Ναού του Lotus
Ο ναός είναι χτισμένος από λευκό λευκό μάρμαρο σε σχήμα λουλουδιού Lotus. Ο Lotus επελέγη ως σύμβολο, όπως ήταν σύνηθες σε θρησκείες όπως ο Jainism, ο Βουδισμός, ο Ινδουισμός και το Ισλάμ. Η δομή για το Σπίτι της Λατρείας στο Νέο Δελχί αποτελείται από 27 ελεύθερα μαρμάρινα «πέταλα» που οργανώνονται σε τσαμπιά τριών για να σχηματίσουν εννέα πλευρές. Οι εννέα πόρτες του Ναού Lotus ανοίγουν σε μια κεντρική αίθουσα, η οποία μπορεί να χωρέσει έως και 2.500 άτομα. Ο Ναός έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται εξωτερικός φωτισμός για να ανάψει η τεράστια αίθουσα προσευχής. Το φως φιλτράρει τις εσωτερικές πτυχές του Lotus και διαχέεται μέσω ολόκληρης της αίθουσας του ναού, λειτουργώντας ως φεγγίτης. Με τις εννέα περιβάλλουσες λίμνες και τους κήπους, το Lotus Temple ιδιοκτησίας εκτείνεται σε 26 στρέμματα.

Ταξιδιωτική περιήγηση στο Ναό Lotus
Μια σύντομη ταινία με τίτλο “Μια περίληψη των Μπαχάι – Πίστη” στα αγγλικά παρουσιάζεται στο ναό. Εάν επισκέπτεστε μια ομάδα, μπορείτε να προσεγγίσετε τους εθελοντές τους για μια συνοδεία στην αίθουσα συνεδρίων, όπου θα σας δώσουν μια ενημέρωση για περίπου 5 λεπτά. Μικρές ταινίες προβάλλονται κάθε 20 λεπτά, από τις 10:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.

Πράγματα που μπορείς να κάνεις
Το Lotus Temple προσφέρει τέσσερις βασικές ή «βασικές» δραστηριότητες σε όσους ενδιαφέρονται να τις ακολουθήσουν. Αυτά περιλαμβάνουν:-

1. Παιδαγωγικές τάξεις: Αυτές οι τάξεις αποσκοπούν στην εμβάθυνση αξιών όπως η γενναιοδωρία, η δικαιοσύνη, η καλοσύνη, η ενότητα, το θάρρος, η ειλικρίνεια, η εξάρτηση από το Θεό και η εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας μέσω των διδαγμάτων των Baha’i.

2. Junior Classes: Αυτές οι κατηγορίες επιδιώκουν να αναπτύξουν πνευματικές και πνευματικές ικανότητες σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών.

3. Λατρευτικές Συνεδριάσεις: Αυτές οι συνεδρίες αποσκοπούν στη δημιουργία ενός αγαπημένου και αρμονικού περιβάλλοντος μέσα στην κοινότητα.

4. Κύκλοι Μελέτης: Οι συναντήσεις αυτές στοχεύουν στη διεξαγωγή μιας περιεκτικής μελέτης των Μπαχάι Γραφών, της Προσευχής, της Ζωής και του Θανάτου και, ως εκ τούτου, δημιουργούν μια πνευματική συνείδηση ​​μεταξύ των ανθρώπων.

Εκτός από αυτές τις βασικές δραστηριότητες, το Lotus Temple φιλοξενεί επίσης το One Ocean Events, το οποίο είναι μια σειρά καλλιτεχνικών παραστάσεων που γιορτάζει την ενότητα και την ποικιλομορφία της ανθρωπότητας.

Ενδιαφέροντα γεγονότα
1. Ο ναός Bahai Lotus σχεδιάστηκε από τον ιρανικό αρχιτέκτονα Fariborz Sahba με τη μορφή λωτού καθώς είναι κοινός σε διάφορες θρησκείες όπως ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός. Έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για αυτό το λαμπρό έργο, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων από την Ακαδημία GlobArt, το Ινστιτούτο Δομικών Μηχανικών και πολλά άλλα. Έχει επίσης αναγνωριστεί σε πολλές δημοσιεύσεις στον κόσμο, όπως η Encyclopedia Britannia και η Guinness World Records. Υπήρχαν γραμματόσημα του Ναού του Lotus, βιβλία και ακόμη μουσικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν για να προβάλουν την ομορφιά και το μεγαλείο του.

2. Ο ναός ολοκληρώθηκε το 1986 και είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στον κόσμο. Υπάρχουν εννέα πλευρές στο ναό που σχηματίζεται από 27 μαρμάρινα πέταλα, διατεταγμένα σε ομάδες των τριών. Οι εννέα πόρτες οδηγούν σε μια κεντρική αίθουσα προσευχής που έχει χωρητικότητα 2500 ατόμων και είναι περίπου 40 μέτρα ύψος. Το δάπεδο μέσα στην κεντρική αίθουσα είναι επίσης από μάρμαρο. Το χρησιμοποιούμενο μάρμαρο προέρχεται από την Ελλάδα, από την Πεντέλη. Πολλά άλλα Bahai Houses of Lorship χτίστηκαν χρησιμοποιώντας το ίδιο μάρμαρο. Η είσοδος του ναού Lotus είναι επίσης πολύ μαγευτική με λίμνες και κήπους που σας καλωσορίζουν στις πύλες του ναού. Η συνολική έκταση του τόπου είναι 26 στρέμματα.

3. Είναι σύμφωνη με τις διδασκαλίες της πίστης Bahai που πιστεύουν στην Ενότητα του Θεού, την Ενότητα των Θρησκευμάτων και την Ενότητα της Ανθρωπότητας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι όλων των θρησκειών και αγώνων είναι ευπρόσδεκτοι στο ναό, καθώς είναι ένας τόπος λατρείας του δημιουργού του σύμπαντος και όχι μιας συγκεκριμένης θεότητας. Δεν υπάρχει λατρευτικό είδωλο και άνθρωποι μέσα σε οποιαδήποτε πίστη, περίπτωση, πίστη είναι ευπρόσδεκτοι. Παρόλο που όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τελετουργικές τελετές στο Ναό του Lotus και κανένας δεν μπορεί να παραδώσει κηρύγματα. Ωστόσο, μπορείτε να ψάλλετε ή να διαβάσετε τις γραφές των Bahai και άλλων θρησκειών, σε οποιαδήποτε γλώσσα. Μπορείτε ακόμη να τα ρυθμίσετε στη μουσική από χορωδίες αλλά δεν μπορείτε να παίξετε κανένα μουσικό όργανο μέσα στο ναό. Η κοινότητα Bahai προσφέρει τέσσερις δραστηριότητες που ονομάζονται βασικές δραστηριότητες για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο ζωής Bahai. Αυτές οι δραστηριότητες είναι Παιδικές ” Classes, Junior Youth Classes, Λατρευτικές Συναντήσεις και Κύκλοι Μελέτης.

4. Ο ναός επισκέπτεται περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες ημερησίως. Σύμφωνα με τη γραφή Bahai, το Σπίτι της Λατρείας δεν μπορεί να έχει εικόνες, αγάλματα ή εικόνες που εμφανίζονται μέσα. Ωστόσο, ο λωτός δεν αποτελεί ουσιαστικό μέρος της Αγίας Γραφής, καθώς δηλώνει ότι όλες οι δομές Bahai πρέπει να έχουν μια κυκλική δομή εννέα πλευρών. Ακόμα κι έτσι, οι περισσότεροι ναοί Bahai έχουν δομή σε σχήμα λωτού. Ο Μπαχάι Οίκος Λατρείας στο Δελχί είναι ένα από τα επτά τέτοια σπίτια λατρείας. Οι υπόλοιποι έξι είναι στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στην Πόλη του Παναμά στον Παναμά, στην Apia στην Δυτική Σαμόα, στην Καμπάλα στην Ουγκάντα, στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία και στην Wilmette στις ΗΠΑ.

5. Είναι ενδιαφέρον να μάθουμε μερικά γεγονότα σχετικά με την ιστορία του πώς κατασκευάστηκε αυτός ο ναός. Η περιοχή στην οποία κατασκευάστηκε ο ναός αγοράστηκε από τα χρήματα που δωρίζει ο Ardishir Rustampur του Hyderabad. Έδωσε όλες τις αποταμιεύσεις ζωής του το 1953 για να κατασκευαστεί ο ναός. Αλλά μέχρι το 1976 προσεγγίστηκε ο ιρανός αρχιτέκτονας Fariborz Sahba για το σχεδιασμό του. Μία εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με την επωνυμία Flint και Neil έλαβε το έργο διαρθρωτικής μελέτης ενώ το έργο κατασκευής ανέλαβε ο ECC Construction Group. Ο Ναός του Lotus είναι ένας από τους πρώτους ναούς στο Δελχί για να χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια. Η συνολική ηλεκτρική του χρήση είναι 500 KW, από τα οποία 120 KW παρέχεται από ηλιακή ενέργεια. Όταν επισκέπτεστε το Ναό του Lotus, επισκεφθείτε επίσης το Κέντρο Πληροφοριών που φιλοξενεί πολλές λεπτομέρειες για την πίστη Bahai με τη μορφή κειμένων, φωτογραφιών, ταινιών, γραφών κλπ. Υπάρχει επίσης ένα οπτικοακουστικό δωμάτιο και μια βιβλιοθήκη όπου τα θρησκευτικά βιβλία διατηρούνται για τους επισκέπτες. Μπορείτε να τις περιηγηθείτε αν θέλετε.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη
Το φαγητό και οι βραδινές ώρες είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε αυτό το ναό, καθώς η ομορφιά του ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τους προβολείς κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας.

Πώς να φτάσετε
Βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, Lotus Temple συνδέεται καλά με το λεωφορείο και το μετρό. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι η βιολετί γραμμή, σταθμός Nehru Place. Κάποιος μπορεί να πάρει χαλάζι ένα αυτοκίνητο ή ακόμα και να περπατήσει κάτω για 20 λεπτά.

Ο ναός βρίσκεται κοντά στο σταθμό Kalkaji Mandir του μετρό και στο Nehru Place. Μπορείτε να βρείτε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συγκοινωνίες από διάφορα μέρη της πόλης για να φτάσετε στο ναό. Δεδομένου ότι είναι ένα εικονικό αξιοθέατο του Δελχί, μπορείτε εύκολα να βρείτε οδηγούς που γνωρίζουν την τοποθεσία του ναού. Εάν επιλέγετε το μετρό, πρέπει να καλύψετε 500 μέτρα με τα πόδια ή να ενοικιάσετε αυτοκίνητο από το σταθμό στο ναό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.