ΝΑΣΑ : Αστεροειδείς έρχονται στη Γη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τέσσερις νέοι αστεροειδείς προσεγγίζουν τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, λέει η NASA

Με τον πλησιέστερο από τους τέσσερις αστεροειδείς να πετούν από τη Γη σε απόσταση περίπου 7,13.000km, πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Χθες, το κέντρο της NASA για τις μελέτες αντικειμένων κοντά στο έδαφος (CNEOS) ανέφερε δύο αστεροειδείς που πετούν από τη Γη σε σχετικά κοντινή απόσταση, αλλά ευτυχώς, δεν παρατηρήθηκε καμία διαταραχή της ζωής.

Τώρα, περισσότερες παρατηρήσεις που έγιναν από το CNEOS της NASA δηλώνουν ότι, αύριο 21 Μαρτίου και Κυριακή 22 Μαρτίου, τέσσερις αστεροειδείς θα προσεγγίσουν τη Γη και αναμένεται να πετάξουν κοντά.

Ενώ το πιο απομακρυσμένο από τα τέσσερα θα είναι 3.05 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, ο πλησιέστερος θα πλησιάσει τη Γη σε μια απόσταση 7,13.000 χιλιομέτρων, η οποία σε διαστημικό επίπεδο δεν είναι πολύ μακριά.

Οι εν λόγω τέσσερις αστεροειδείς ονομάστηκαν από το CNEOS ως FK 2020, 2020 FS, 2020 DP4 και FF1 2020. Ο αστεροειδής FK 2020 είναι ο μικρότερος από τους τέσσερις, με διάμετρο μόλις 43 πόδια. Σήμερα φτάνει στο διάστημα με ταχύτητα άνω των 37.000 km / h και θα προσεγγίσει τη Γη από απόσταση 1,36 εκατ. Χιλιομέτρων.

nasa asteroidis erxontai - ΝΑΣΑ : Αστεροειδείς έρχονται στη Γη μέσα στο Σαββατοκύριακο
ΝΑΣΑ : Αστεροειδείς έρχονται στη Γη μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ο δεύτερος από τους αστεροειδείς, 2020 FS, είναι επίσης αρκετά μικρός, με διάμετρο 56 πόδια. Ταξιδεύει σε πάνω από 15.000 χιλιόμετρα / ώρα και θα κάνει την πιο μακρινή προσέγγιση στη Γη μεταξύ των αστεροειδών, στα 3.05 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

Αυτοί οι δύο αστεροειδείς θα πλησιάσουν τη Γη το Σάββατο 21 Μαρτίου – η FK 2020 θα πετάξει από τον πλανήτη μας στις 9:35 AM IST, ενώ το 2020 FS θα αναβοσβήνει στις 8:59 PM IST.

Την Κυριακή, το 2020 DP4 θα κάνει την προσέγγισή του προς εμάς. Είναι η μεγαλύτερη από τη δέσμη, και με διάμετρο 180 πόδια, είναι αρκετά μεγάλη για να κρατήσει περίπου 12 λιμουζίνες πίσω-πλάτη. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρχει καμία τεράστια αιτία ανησυχίας, καθώς θα πετάξει από τον πλανήτη μας σε μήκος 1,35 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, παρά το γεγονός ότι ταξιδεύει κοντά σε 29.000 km / h.

Ο FF1 2020, από την άλλη πλευρά, είναι ο δεύτερος μικρότερος της δέσμης, στα 48 πόδια. Παρεμπιπτόντως, ταξιδεύει το ταχύτερο, κοντά σε 47.000kmph και θα είναι επίσης το πλησιέστερο στη Γη, σε περίπου 7,13.000 χιλιόμετρα. Στην ινδική εποχή, και οι δύο αστεροειδείς θα πετάξουν στο παρελθόν τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου – το 2020 η DP4 θα πετάξει σε μας στις 12:04 π.μ. στις 23 Μαρτίου, θα φθάσει το 2020 ο FF1 στο παρελθόν στις 3:39 πμ.

Τα αστεροειδή fly-bys δεν είναι κάτι καινούργιο – στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένα φαινόμενα. Ωστόσο, η απειλή ενός αστεροειδούς που συγκρούεται με τη Γη δεν μπορεί να αποκλειστεί εξ ολοκλήρου, κάτι που το CNEOS της NASA βρίσκεται στο διάστημα για να μας προειδοποιήσει.

Πρόκειται για μια σταθερή οθόνη που παρατηρεί οποιαδήποτε αντικείμενα κοντά στη Γη και υπολογίζει τις ταχύτητες, τη μάζα και τις τροχιές τους για τον προσδιορισμό των επιπέδων απειλής και μας προειδοποιεί αναλόγως. Ενώ οι μικρότερες αστεροειδείς είναι γνωστό ότι δεν αποτελούν πολύ απειλή επειδή πιθανότατα θα αποσυντεθούν στην ατμόσφαιρα της Γης, οι μεγαλύτεροι διαστημικοί βράχοι είναι εκείνοι που συνεχίζουμε να παρατηρούμε επιμελώς.

Σφαγή ενημέρωση – άποψη.

Σφαγή social media: instagramtwitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.