Οι ΗΠΑ αρχίζουν να απελευθερώνουν κρατούμενους εξαιτίας της επιδημίας κορωναϊού.

Απελευθέρωση κρατουμένων από τις φυλακές των ΗΠΑ λόγο κορονοϊού.

Τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες στις Η.Π.Α. άρχισαν να απελευθερώνουν κρατουμένους από τις φυλακές τους για την προστασία ευάλωτων κρατουμένων, καθώς οι μολύνσεις από κοροναϊό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από μέσα.

Η Νέα Υόρκη θα απελευθερώσει “ευάλωτους” κρατούμενους που έχουν υποκείμενες συνθήκες υγείας, συμπεριλαμβανομένων όσων συνελήφθησαν για μικρά εγκλήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Bill de Blasio την Τετάρτη.

Η απόφασή του έρχεται ως κρατούμενος στο νησί Rikers στην πόλη που έχει δοκιμαστεί θετικά για τον ιό και οκτώ άλλα παρουσιάζουν συμπτώματα.

“Αυτός ο κρατούμενος βρισκόταν σε μια κατοικία με άλλους κρατούμενους, όλοι έχουν ελεγχθεί για συμπτώματα”, δήλωσε ο de Blasio σε συνέντευξη Τύπου. “Οκτώ έχουν εντοπιστεί με συμπτώματα και έχουν μετακινηθεί επίσης σε απομόνωση εντός της μονάδας μεταδοτικών νόσων.”

Ο μάρτυρας δυσπιστίας των μέσων ενημέρωσης Harvey Weinstein θα μετακινηθεί επίσης από τον Rikers σε φυλακή μέγιστης ασφαλείας που βρίσκεται ανατολικά του Μπάφαλο και δίπλα στα σύνορα του Καναδά.

Άλλες φυλακές στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του Sing Sing – που βρίσκεται 30 μίλια βόρεια του Μανχάταν – έχουν δει τους θεράποντες να είναι θετικοί για το COVID-19, σύμφωνα με το BBC. Ένας υπάλληλος για το τμήμα διορθώσεων του κράτους έχει πεθάνει από τον ιό.

Άλλα κράτη που θεσπίζουν μέτρα προστασίας των κρατουμένων μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, το Οχάιο και τη Φλώριδα.

Ο γερουσιαστής Kamala Harris, D-Calif., Ζήτησε να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι χαμηλού κινδύνου στις ομοσπονδιακές φυλακές της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με επιστολή που απεστάλη την Πέμπτη στον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών Michael Carvajal. Η απόφασή της έρχεται αφού δύο κρατούμενοι στο κράτος βρίσκονται σε καραντίνα αφού έρχονται σε επαφή με ένα άτομο που εξέτασε θετικά τον κοροναϊό.

“Μέσα από αυτή την κρίση, το BOP θα πρέπει να λάβει εύλογα μέτρα για να μειώσει τον φυλακισμένο πληθυσμό και να προφυλάξει από πιθανή έκθεση σε κοροναϊό”, δήλωσε ο Χάρις. “Αυτή τη στιγμή, το BOP – σε συντονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ – μπορεί και πρέπει να ζητήσει την απελευθέρωση ατόμων χαμηλού κινδύνου που βρίσκονται σε προδικαστική κράτηση λόγω εγγύησης χρημάτων”.

Το Τμήμα του Σερίφη του Λος Άντζελες έχει μειώσει τον πληθυσμό κρατούμενων κατά 600 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη, σύμφωνα με το BBC.

“Ο πληθυσμός μας μέσα στις φυλακές μας είναι ένας ευάλωτος πληθυσμός μόνο από ποιοι είναι, όπου βρίσκονται, γι ‘αυτό προστατεύουμε αυτόν τον πληθυσμό από πιθανή έκθεση”, δήλωσε ο σερίφης του Λος Άντζελες Άλεξ Βιγιάνεβα σε δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η κομητεία Cuyahoga στο Οχάιο – όπου βρίσκεται το Κλίβελαντ – έχει επίσης κυκλοφορήσει εκατοντάδες φυλακισμένους λόγω ανησυχιών για το κορωναϊό.

apeleyuervsh kratoumenon hpa covid 19 - Απελευθέρωση κρατουμένων στις ΗΠΑ λόγω κορωναϊού
Απελευθέρωση κρατουμένων στις ΗΠΑ.

Οι δικαστές πραγματοποίησαν ακροάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να διευθετήσουν συμφωνίες αφοσίωσης, να απελευθερώσουν κρατούμενους ή να τους αποστείλουν στη φυλακή ή να τους απελευθερώσουν σε κατ ‘οίκον περιορισμό, σύμφωνα με το FOX 8 του Cleveland.

“Ο στόχος είναι να προστατευθεί η κοινότητα και η ασφάλεια των κρατουμένων”, δήλωσε ο δικαστής στον σταθμό. “Αν κάποιος είναι ένας σοβαρός βίαιος άνθρωπος, λοιπόν, χρησιμοποιούμε τη διακριτική μας ευχέρεια για να βεβαιωθούμε ότι και η κοινότητα είναι ασφαλής.”

Στη Φλόριντα, ο σερίφης της κομητείας Hillsborough – που βρίσκεται στην περιοχή του κόλπου Tampa – ανακοίνωσε την απελευθέρωση πάνω από 100 «χαμηλού επιπέδου» παραβατών την Πέμπτη. Ο νομός είδε μία από τις δύο πρώτες περιπτώσεις της Φλόριντα την 1η Μαρτίου.

Κρατούμενοι και ο αριθμός τους.

Ο Σερίφ Τσαντ Χρόνιστερ δήλωσε ότι 164 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν για να προστατεύσουν τον υπόλοιπο πληθυσμό κρατουμένων και τους υπαλλήλους από τον ιό.

“Αυτοί οι κατηγορούμενοι είναι οι χαμηλότεροι κίνδυνοι δημόσιας ασφάλειας και απλώς καθόταν στη φυλακή επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το ποσό που θα χρειαζόταν για να δεσμευτούν”, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το FOX 13 του Tampa. πρέπει να απαντήσουν στις κατηγορίες εναντίον τους “.

Μια φυλακή λόγων μπορεί να είναι επικίνδυνη εν μέσω της έκρηξης του κορωναϊού, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης παροχών υγειονομικής περίθαλψης, των περιορισμών για τους κρατούμενους και της στενώσεως σε στενή εγγύτητα με τους άλλους.

Οι άνθρωποι με χειροπέδες συνήθως δεν μπορούν να προστατεύσουν τον βήχα τους ή τα φτέρνουν, οι νεροχύτες συχνά δεν διαθέτουν σαπούνι και απολυμαντικό χεριών θεωρούνται λαθραία λόγω του περιεχομένου τους σε αλκοόλ, ανέφερε το BBC.

Επισκόπηση.

Στις ΗΠΑ, και τα 50 κράτη και η περιφέρεια της Κολούμπια ανέφεραν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, συγκεντρώνοντας πάνω από 14.250 ασθένειες και τουλάχιστον 205 θανάτους.

Σφαγή ενημέρωση.

Σφαγή social media: instagramtwitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.