Η Huawei κτυπά τη Samsung στην αγορά tablet, τώρα δεύτερη μετά την Apple.

Η αγορά tablet κατέγραψε μια αλλαγή στην ισχύ του τελευταίου τριμήνου, καθώς η Huawei αντικατέστησε τη Samsung ως τον δεύτερο πιο παραγωγικό κατασκευαστή tablet. Η Apple παραμένει το κορυφαίο σκυλί, αλλά η Huawei κλείνει, έχοντας ήδη κερδίσει τον γίγαντα του Cupertino στους πολέμους των smartphone.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις της Digitimes Research δείχνουν ότι τα τελευταία μοντέλα iPad Mini και iPad Air έχουν ενισχύσει ολόκληρη την αγορά tablet από το κώμα της. 37.15 εκατομμύρια πλακίδια έχουν πωληθεί παγκοσμίως μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2019. Η Apple έχει φυσικά το μερίδιο του λέοντος στις πωλήσεις. Τα iPads που πωλούνται 25,8% όλων των tablet το 2018 και στις αρχές του 2019 λέγεται ότι έχουν ενισχύσει τους αριθμούς.

Η σειρά MediaPad της Huawei έχει επίσης αυξηθεί αρκετά, παρόλο που οι παγκόσμιες αποστολές tablet μειώθηκαν σε σύγκριση με το Q4 του 2018 κατά 12,9%. Μια άλλη πτώση του έτους αναμένεται το 2ο τρίμηνο του 2019. Είναι ενδιαφέρον ότι η Huawei τέθηκε τέταρτη στην αγορά tablet το 4ο τρίμηνο του 2018 και τώρα πηδάει στη δεύτερη θέση. Η Microsoft επίσης πήδηξε από την έκτη στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας τη Lenovo.

Η Amazon ήταν η τέταρτη, καταγράφοντας μειώσεις στο πρώτο τρίμηνο και αναμένοντας μια παρόμοια προσέλευση για το 2ο τρίμηνο του 2019. Περιμένουμε ακόμα αριθμητικά στοιχεία για το α ‘τρίμηνο του 2019, δεδομένου ότι το μόνο που έχουμε είναι εκτιμήσεις. Εν τω μεταξύ μαθαίνουμε ότι η Qualcomm κτύπησε το Mediatek ως τον προμηθευτή αριθ. 2 CPU για tablet τους τελευταίους 3 μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.