Μια δυνατή συμμετοχή στην Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, είναι η συμμετοχή του ειδικού Πνευμονολόγου και Επιμελητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς και Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Dr Αλέξη Πολίτη.

Ο κ. Πολίτης, μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμμετέχει στην περιφερειακή παράταξη του κ. Μέτιου.

Παρακάτω οι απαντήσεις που έδωσε σε τοπική εφημερίδα της Καβάλας.

10 ερωτήσεις στον Αλέξη Πολίτη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με το Χρήστο Μέτιο.

dr alexis politis metios4 - Dr Αλέξης Πολίτης - Ένας ακόμα "άσσος" στο ψηφοδέλτιο Μέτιου1. Γεννηθήκατε, μεγαλώσατε, ζείτε, εργαστήκατε και εργάζεστε.

Ηλικιακά ανήκω στη γενιά που ήπιε αμέτρητες φορές νερό απ’το λάστιχο και επιβίωσε. Από εκείνα τα ανέμελα χρόνια της αλάνας μέχρι σήμερα, στην πατρίδα της καρδιάς μου, την Καβάλα, πέρασαν 40 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την ιδιώτη ιατρό ΩΡΛ Μελίνα Τσέα και πατέρας δύο υπέροχων παιδιών.

Σε ότι αφορά την επαγγελματική μου δραστηριότητα είμαι γιατρός, ειδικός Πνευμονολόγος, Επιμελητής στο Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ πρόσφατα αναγορεύθηκα Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπροστάρης του αντικαπνιστικού ιατρικού αγώνα, υπεύθυνος του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου, ενώ έχω κάνει και κάνω δεκάδες ενημερωτικές αντικαπνιστικές ομιλίες/δράσεις σε σχολεία του νομού Καβάλας.

2. Ασχοληθήκατε με τα κοινά που και πότε.
Σήμερα είμαι Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του «Προκόπειου» Γηροκομείου της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στον Άγιο Σίλα. Επιπλέον διετέλεσα επί σχεδόν 3 χρόνια Αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Χιωτών Καβάλα και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηρακλειτσιανών Καβάλας, ενώ είμαι μέλος του Συλλόγου Νέου Οικισμού Ηρακλείτσας. Τέλος είμαι απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και από το 2014 παρουσιάζει την εβδομαδιαία τηλεοπτική πολιτικοκοινωνική εκπομπή «Η ώρα του Πολίτη».

3. Αποφασίσατε να είστε υποψήφιος διότι…

Πρώτα από όλα, επειδή νιώθω έτοιμος να το κάνω, έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες σε μια μακρόχρονη και υπεύθυνηπορεία μου τόσο ως νοσοκομειακός γιατρός, ένα επάγγελμα – λειτούργημα προσφοράς προς τους συνανθρώπους μου, όσο και από όλα τα πόστα ευθύνης σε ιατρικές (Ιατρικός Σύλλογος, ΕΓΕΣΥΚ) και άλλες συλλογικότητες, όπου υπηρέτησα και υπηρετώ με καρδιά και κατάθεση ψυχής. Ασχολούμαι, γιατί θεωρώ πως μια ατζέντα που έχουμε σκεφτεί ως ενεργοί πολίτες για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά υπόθεση όλων. Πρέπει η γενιά μου, με διάθεση για δουλειά, τόλμη, επιμονή και μεράκι, «να αφήσει τον καναπέ» κατά το κοινώς λεγόμενο και να βγει μπροστά, ενεργά και δυναμικά, ώστε επιτέλους η Καβάλα μας (και όλη η Περιφέρεια) να ζήσει το αληθινό νόημα της καθόλα ορθής πεποίθησής μας, ότι μπορεί να αποτελέσει την περιοχή – βαρόμετρο εξέλιξης και προόδου της Μακεδονίας.

4. Δύο λόγια για τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο μετέχετε.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο, είναι μια ενσυνείδητη επιλογή, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο με όραμα, πολιτικό ήθος, εντιμότητα, πρόγραμμα, μεγάλη διοικητική εμπειρία, ταπεινότητα, αλλά και δυναμική, ώστε να είναι χρήσιμος και τρομερά παραγωγικός για την Περιφέρειά μας.Αναγνωρίζω στο πρόσωπο του έναν καταξιωμένο και ικανό αυτοδιοικητικό πολιτικό με πάρα πολύ σοβαρό έργο στην Περιφέρεια, με εκατοντάδες έργα στο ενεργητικό του και πρωτίστωςμε έτοιμοπλάνο και σχέδιο για μια δημιουργική τετραετία που έρχεται.

dr alexis politis metios2 - Dr Αλέξης Πολίτης - Ένας ακόμα "άσσος" στο ψηφοδέλτιο Μέτιου5. Με ποιον τρόπο κάνετε την προεκλογική σας προσπάθεια;

Δεν είμαι επαγγελματίας μεταπολιτευτικός πολιτικός, ούτε σκοπεύω να γίνω, οπότε αποφεύγω παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές. Δίνω έναν έντιμο αγώνα με σεβασμό στους συμπολίτες μου, με λόγια σταράτα και ξεκάθαρα, μακριά από ύβρεις, αντιπαραθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η πορεία μου στο νοσοκομείο της Καβάλας είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη μου και ο λόγος για τον οποίο με περηφάνια κοιτάζω στα μάτια όλον τον κόσμο.

6. Ποια είναι ως τώρα η ανταπόκριση του κόσμου; Σας λέει την αλήθεια;

Ο κόσμος είναι μπερδεμένος, έχει σοβαρά βιοποριστικά, ζωτικής σημασίας προβλήματα να λύσει, και μοιάζει μουδιασμένοςκαι ενίοτε μπουχτισμένος στο άκουσμα τόσων πολλών υποσχέσεων, καλπών αλλά και τόσων πολλών υποψηφίων. Σε προσωπικό επίπεδο με τους συμπολίτες μου έχω χτίσει στο πέρας των ετών μια σχέση αλήθειας, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού, μακριά από υποκρισίες εκατέρωθεν, που δεν δύναται να αλλάξει προεκλογικά.

7. Σχολιάστε το έργο της διοίκησης Μέτιου.

Πρόσφατα ο Χρήστος ο Μέτιος παρουσίασε τα πεπραγμένα και το σχέδιο της Διοίκησής του για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα επόμενα χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι η ποιότητα και η ποσότητα των έργων (περί τα 350 συνολικά) που τρέχουν αυτή τη στιγμή στα μέρη μας είναι εντυπωσιακά υψηλή.Με ταπεινότητα και δίχως τυμπανοκρουσίες, ο κος Μέτιοςανέβασε και ανεβάζει επίπεδο την περιφέρεια.

8. Τι υπόσχεστε ότι θα κάνετε εφόσον εκλεγείτε;

Οι πολίτες επιθυμούν την ύπαρξη μιας Περιφέρειας, που να είναι παρούσα και αρωγός στα ζητήματα που τους αφορούν. Από λόγια και μεγαλοστομίες χορτάσαμε όλοι χρόνια τώρα. Προσωπικά δεσμεύομαι, να επεκτείνω την προσφορά μου, μέσα από τις πολλές γνώσεις και εμπειρίες που έχω αποκτήσει από τον επαγγελματικό – ιατρικό και κοινωνικό μου βίο, να μπορώ να σταθώαντάξιος των προσδοκιών του κόσμου, στηριζόμενος σε ένα πνεύμα αλληλοβοήθειας και ανθρωπιάς.Ο γιατρός είναι λειτουργός που οφείλει να ανταποκριθεί στην ανάγκη έγκαιρης και σωστής διάγνωσης. Κατά τον ίδιο τρόπο η κοινωνία χρειάζεται κάποιον, ο οποίος θα ενδιαφερθεί πρώτα ως άνθρωπος κι έπειτα ως πολιτικός να δώσει λύσεις σε χρόνιες ασθένειες, που καταβάλουν τον τόπο μας, αλλά κυρίως να προλάβει δυσάρεστες για αυτή καταστάσεις. Άλλωστε, σύμφωνα με τη ρήση του Ιπποκράτη «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαµβάνειν».. Θεωρώ πως ο θεσμός της Περιφέρειας θα παίξει κομβικό, αποφασιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Και αυτό γιατί οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις για πάσης φύσεως σημαντικά έργα έρχονται μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια.

9. Είναι εφικτή η συνεργασία του συνδυασμού σας με άλλες παρατάξεις και με ποιες;

Το νέο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής προάγει, σχεδόν καθιστά επιβεβλημένες τις συνεργασίεςγια την επόμενη ημέρα στην Περιφέρειά μας. Και σαφώς θα συνεργαστούμε αν χρειαστεί, με όλους εκείνους που μοιράζονται κοινά οράματα, αγάπη και πλάνο για τον ευλογημένο μας τόπο. Η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι «ανοιχτή» σε διευρύνσεις και σε συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. Θα εισακούσουμε τον προγραμματικό λόγο των άλλων παρατάξεων, μιας και η αυτοδιοίκηση από τη φύση της έχει ένα εύρος δυνατοτήτων και δεν είναι τόσο περιχαρακωμένη, όσο τουλάχιστον κάποιοι νομίζουν. Η συνεργασία αποτελεί και προσωπική, συνειδητή μου επιλογή, καθ’ όλη την επαγγελματική μου διαδρομή στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

10. Αγαπημένη σας φράση (ρητό κτλ) είναι η …

Ο μεγάλος Ελύτης είχε πει ότι «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Αυτή η ρήση με εκφράζει απόλυτα. Έτσι σκέφτομαι την Καβάλα μας, και σε έναν τέτοιο τόπο θέλω να ζω. Σε μια εκπάγλου καλλονής ζωγραφιά της βορείου Ελλάδας, όπου το μαγικό μπλε της καβαλιώτικης θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, δεν θα αποτελούν μέσα αυτοθαυμασμού και περηφάνιας μονάχα, αλλά ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και προκοπής. Το όνειρο αυτό δεν είναι ουτοπία. Κάθε άλλο. ΟΛΟΙ. Και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μπορούμε να του δώσουμε ζωή, σάρκα, οστά και πνοή. Χέρι – χέρι όλοι οι συμπολίτες μας μπορούμε να αλλάξουμε τις τύχες της ευλογημένης γης που θα μας φιλοξενεί με θέρμη για μερικές δεκάδες χειμώνες και άλλα τόσα καλοκαίρια ακόμα, στο ταξίδι της ζωή μας. Ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων αρχίζει με το πρώτο βήμα. Αρκεί να τολμήσουμε και να το κάνουμε. Όλοι μαζί. Με απαρχή τις περιφερειακές εκλογές της 26ηςΜαΐου. Σαν ομάδα κι όχι σα μονάδα. Σαν μια μεγάλη οικογένεια. Από αυτή τη μεγάλη οικογένεια, ζητώ τη στήριξη στο πρόσωπό μου! Καλή ψήφο σε όλους! ΥΓ: «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους».

dr alexis politis metios3 - Dr Αλέξης Πολίτης - Ένας ακόμα "άσσος" στο ψηφοδέλτιο Μέτιου

Πηγή: proininews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.