Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Σερβία από Βούτσιτς.

Εφαρμογή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα, μετά από κυβερνητική συνεδρίαση, ότι θα εισαχθεί στη Σερβία απαγόρευση κινήσεων λόγω του κορονοϊού COVID.

Από σήμερα στις 8 μ.μ. έως 5 μ.μ., εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των προσώπων, εκτός από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρμόδιων αρχών και εκείνων που έχουν εργασία τρίτου βάρδιου.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 8 μ.μ. και 5 μ.μ. εισήχθη επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε εσωτερικούς χώρους, σε εκδηλώσεις όπως γενέθλια, πάρτι, εορταστικές εκδηλώσεις και μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγαλύτερη επαφή από τα προβλεπόμενα διαστήματα. , γεγονός που αποτελεί πρόσθετο κίνδυνο για τη διάδοση του ιού.

– Όσον αφορά την απαγόρευση της μετακίνησης από 20 σε 5, με τις καφετέριες έχουμε ήδη επιλύσει εν μέρει αυτό. Επιλύσαμε εν μέρει την αύξηση των προδιαγραφόμενων τετραγωνικών μέτρων που πρέπει να απελευθερωθούν για τους ανθρώπους, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα πλήθους και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παρόντων – δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Αλλά γεγονότα όπως οι εορτασμοί, τα γενέθλια, τα πάρτι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις … κάνουν πιο κοντά την επαφή, χωρίς προκαθορισμένα διαστήματα, σε εσωτερικούς χώρους.

– Θέλουμε να αποφύγουμε με κάθε κόστος, θέλουμε οι άνθρωποι να είναι στο σπίτι, να μην πηγαίνουν σε λέσχες, να μην πηγαίνουν στο εσωτερικό. Παρόλο που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εντελώς, μπορούμε να ελέγξουμε το πέρασμα στις περιοχές αυτές – είπε ο Βούτσιτς.

Ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα για να απαγορεύσει την κυκλοφορία για τα άτομα άνω των 65 ετών:

– Από τις 10 το πρωί αύριο απαγορεύεται να βγαίνουν σε όλες τις αστικές περιοχές άνω των 65 ετών σε αγροτικές περιοχές ηλικίας άνω των 70 ετών. Εάν είναι απαραίτητο, το όριο αυτό θα μειωθεί επίσης σε 65 στις αγροτικές περιοχές. Πρέπει να μένουν στα σπίτια τους, παρακαλώ τους παλιούς μας να το καταλάβουν. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε όλα τα σπίτια με τη βοήθεια νέων κάτω των 25 ετών. Όπου δεν είναι δυνατόν, θα ανοίξουμε καταστήματα έτσι ώστε να μπορούν να ψωνίζουν τις Κυριακές από τις 4 έως τις 7 το πρωί όταν κανείς δεν βγαίνει στους δρόμους.

Σκληρές κυρώσεις για εκείνους που παραβιάζουν την απομόνωση.

Οι κυρώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, θα είναι πολύ σκληρές για όσους παραβιάζουν την απομόνωση.

– Η αστυνομία θα ελέγξει ανθρώπους από το εξωτερικό που ήρθαν στη Σερβία, παρόλο που τους ζητήθηκε να μην έρθουν. Από λίγο πάνω από 7.000, περισσότεροι από 5.000 βρέθηκαν στο σπίτι και περισσότεροι από 1.650 δεν ήταν στα σπίτια τους – τόνισε ο Βούτσιτς.

Μην επιτεθείτε στον στρατό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν όλα τα κλειστά σημεία διέλευσης των συνόρων, τα νοσοκομεία και τα κέντρα μετανάστευσης.

– Παρακαλούμε μην προσβάλλετε τον στρατό μας, πρέπει να φυλάξουν τα νοσοκομεία, έτσι ώστε το Στέμμα να μην εισέλθει στα νοσοκομεία μας – είπε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι λόγω της κορώνας του ιού, ο στόχος είναι να καταργηθούν οι αστικές και υπεραστικές μεταφορές, τα τρένα και καθόλου κυκλοφορία.

“Υπάρχει φαγητό, μην ανησυχείτε”

– Όσον αφορά τα προϊόντα διατροφής, η κατάσταση είναι καλή. Έχουμε πολλά τρόφιμα για να φέρουμε στους γείτονές μας στην περιοχή όσο μπορούμε. Σκέφτομαι ιδιαίτερα την RS και τη Β-Ε, τη Βόρεια Μακεδονία και θα δούμε με το Μαυροβούνιο.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι έχουμε αλεύρι για δύο χρόνια:

– Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εκατομμύριο τόνους σιταριού, που είναι αρκετό για εμάς σε 10 μήνες. Όλα τα τρόφιμα, έχουμε περισσότερο από αρκετό.

“Οι μισθοί δεν θα μειωθούν, ούτε οι απολύσεις”

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι οι μισθοί δεν θα πέσουν και δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς ο προϋπολογισμός είναι σε καλή κατάσταση.

– Τώρα θα έχουμε περισσότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης του δολαρίου που μείωσε το δημόσιο χρέος μας. Έχουμε μια σταθερή και σταθερή οικονομία – είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας, προσθέτοντας ότι οι μητέρες με παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι με πλήρη αμοιβή.

Δεν θα απαγορεύσουμε τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς δεν υπήρχαν μέχρι στιγμής.

Υπενθύμισε ότι ορισμένες θέσεις, όπως για παράδειγμα οι διαφορές πανικού, τιμωρήθηκαν ως έγκλημα.

Η Κίνα μας στέλνει βοήθεια.

Αυτό που είπε ο Βούτσιτς είναι η πιο σημαντική είδηση ​​για το απόγευμα είναι οι συνομιλίες με τους Κινέζους εταίρους.

– Η απάντησή μου από δύο νύχτες πριν έχει λάβει μεγάλη προσοχή, πολλές εταιρείες θέλουν να βοηθήσουν. Η Κίνα μας στέλνει πολλή βοήθεια, ό, τι ζητήσαμε εγκρίθηκε – ανακοίνωσε ο Βούτσιτς.

Η πρώτη μεγάλη παράδοση αναμένεται το Σάββατο το πρωί.

Ο Βούτσιτς επανέλαβε ότι είναι αιώνια ευγνώμων στην Κίνα και τον Πρόεδρο Σι Ντιπίνγκ για βοήθεια και υποστήριξη, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις με τους Κινέζους εταίρους είναι αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο σε αυτή την κατάσταση.

– Είχαμε κάποιες σπουδαίες συζητήσεις σήμερα. Η Κίνα δίνει προσοχή στη Σερβία. Η Alibaba και άλλες εταιρείες επικοινώνησαν επίσης με την πρεσβεία μας στην Κίνα, θέλουν να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε, δήλωσε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα στέλνει πολλή βοήθεια, αποστέλλοντας εμπειρογνώμονες, εμπειρογνώμονες στεφανιαίας, τις οποίες λέει ότι θα παράσχουμε εδώ.

– Αυτό που εξαρτάται από εμάς – δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που μπορούμε να κάνουμε. Σας ευχαριστούμε για πάντα την Κίνα για αυτό, είπε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που είχα τέτοιους φίλους.

– Είμαι περήφανος που η Σερβία έχει δείξει φιλία μαζί τους πριν. Δεν έχουν ξεχάσει, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Σφαγή newsroom.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.