Κύριε πρόεδρε
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Η δεύτερη ευκαιρία σε καθιστά πάντα δυνατότερο, εμπειρότερος και σε κάθε περίπτωση πιο έτοιμο να αναμετρηθείς με τις προκλήσεις των καιρών και τα προβλήματα της εποχής σου.
Θέλω από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων με όλη μου την καρδιά να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου συμπατριώτες της Ροδόπης για την αδιατάρακτη αγάπη και την αδιάκοπη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Αναδεικνύοντας με Για 10η φορά πρώτο βουλευτή, μου δίνουν σήμερα την ευκαιρία ξεπερνώντας τον παραλογισμό του εκλογικού νόμου να επιστρέψω, αποφασισμένος να συγκρουστώ, να διορθώσω και να συμπληρώσω ότι με βαθιά αυτοκριτική επεσήμανα πρωτίστως τον εαυτό μου, αλλά και στη δημόσια ζωή της πατρίδας μου.
Συζητούμε σήμερα την εκκίνηση μιας Νέας Εποχής όπου την εμπειρία την υποκαθιστά η γνώση και τη γνώση ή πληροφόρηση.
Η ταχύτητα των αποφάσεων και των ενεργειών καθίσταται πλέον σημαντική παράμετρος της επιτυχίας. Η ευστοχία των επιλογών σε πρόσωπα.
Η αποτελεσματικότητα των εφαρμοσμένων πολιτικών. Η κοστολόγηση σε χρήμα και χρόνο κάθε επιμέρους ενέργειας, είναι στοιχεία που συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις επιτυχίας.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύω ότι από την πρώτη στιγμή επιδεικνύει αυτή την ετοιμότητα και την ευστοχία και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς μία κοινωνία που εξέρχεται πληγωμένοι αλλά περήφανη από την μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και προς μία αγορά που έζησε και συνεχίζει να βιώνει την πιο σκληρή δοκιμασία της πραγματικής της οικονομίας.
Τρία είναι τα παιδιά στα οποία καλούνται να αναμετρηθούν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
1. Η ανασυγκρότηση του Κράτους και ο επαναπροσδιορισμός του σχέσεις Κράτους-Πολίτη μέσα σε ένα στέρεο περιβάλλον αποκατάστασης της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
2. Η επανεκκίνηση της Πραγματικής Οικονομίας με στόχο την παραγωγή φρέσκου πλούτου για τη χώρα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους πολίτες.
3. Και τρίτον η ενίσχυση της Εσωτερικής και της Εξωτερικής Ασφάλειας της χώρας που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε διεθνείς πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα αξιοποιήσει τις αρετές των Ελλήνων όπως και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας και του Έθνους μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.
Είναι να εγκαταλείψουμε τις ιδεοληψίες και τους φανατισμούς και τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και μέσα από ένα γόνιμο διάλογο και ένα δημοκρατικό γρονθοκόπημα επιχειρημάτων να μάθουμε να συνθέτουμε και να δημιουργούμε.
Δεν ψηλώνει τον πολιτικό του ανάστημα οποίος υβρίζει και κατηγορεί τους αντιπάλους του.
Δεν κερδίζει στρατηγικές μάχες οποίος συκοφαντεί, διώκει και υπονομεύει τον άλλον.
Δεν απασχολεί τις σελίδες της ιστορίας ο οποίος αντί να δημιουργεί καταστρέφει ότι έχτισε ο άλλος και αντί να συνεννοείται και να ενώνει διχάζει, λασπώνει και λοιδορεί.
Η κυβέρνηση μας σήμερα φιλοδοξεί όχι απλά να ξεκινήσει μία νέα περίοδο αλλά να εγκαινιάσει μία νέα εποχή.
Η κορύφωση αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλη από την Αναθεώρηση του πολιτειακού χάρτη της χώρας.
Η Αναθεωρητική Βουλή που ξεκινά τις εργασίες της πρέπει να εκπέμψει διαφορετικό, διακριτό και ισχυρό σήμα αλλαγής τόσο προς την Ελληνική Κοινωνία, όσο και προς τη διεθνή κοινότητα.
Το σύνταγμα που θα αλλάξουμε δεν είναι ένας απλός νόμος.
Είναι η θεσμική κωδικοποίηση του Αξιακού μας κώδικα.
Είναι η συνθετική έκφραση της διαχρονικής αλλά και της Σύγχρονης Εθνικής και Πολιτιστικής μας ταυτότητας που είναι απαραίτητη σε ένα συνεχώς και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Για το λόγο αυτό οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ιστορική ευθύνη, αυτή την ευκαιρία να την προσεγγίσουν με το βλέμμα στραμμένο όχι στις επόμενες εκλογές αλλά στις επόμενες γενιές.
Κύριε πρόεδρε θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, προτείνοντάς μου να αναλάβω την προεδρία της Επιτροπής Αναθεώρης Συντάγματος. Δεσμεύομαι ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι θα δώσω τον καλύτερο Επιστημονικό και Πολιτικό μου εαυτό.
Κλείνοντας κυρίες και κύριοι
επιτρέψτε μου δύο σκέψεις μόνο για την ιδιαίτερή μου πατρίδα τη Θράκη και τη Ροδόπη.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως αποδεικνύει η ιστορία αυτή η γη της ακριτικής Ελλάδος μπορεί αν δεν προσέξουμε να πυροδοτήσει το μεγαλύτερο ίσως σύγχρονο Εθνικό ζήτημα, μπορεί όμως με τις σωστές συνετές πολιτικές να σηκώσει και στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, την αποκατάσταση της οικονομικής εξωστρέφειας προς νέες αγορές, την Εγγύηση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, την κατοχύρωση της ενεργειακής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και φυσικά τη θωράκιση της Σύγχρονης Δημοκρατίας με την εδραίωση του Μοντέλου Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Επιδιώκοντας την δημογραφική ενίσχυση της Θράκης που αποτελεί τη βάση για κάθε πολιτική καταθέτω σήμερα επιγραμματικά 5 προγραμματικούς στόχους και ζητώ από την κυβέρνηση να τους υιοθετήσει.
1. Την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με στόχο την αναβάθμισή του σε Πόρους, διδάσκοντες, υποδομές και κυρίως φοιτητές γιατί αυτό αποτελεί και την πιο επιτυχημένη διαχρονική και διακομματική επένδυση της πολιτείας για την πνευματική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης.
2. Την άμεση στήριξη των αγροτών μας που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ταχεία ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών.
3. Την άμεση καταβολή των 300 εκατομμυρίων που οφείλει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κράτος στις βιομηχανίες της περιοχής από το 12% επιδόματος εργασίας των εργαζομένων και έγινε αιτία πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μετακομίσουν σε γειτονικές χώρες εκτινάσσοντας την ανεργία.
4. Την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των καθέτων αξόνων με στόχο τη στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη 4 εποχών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.
5. Την διεκδίκηση της μεταφοράς του κέντρου διοίκησης και εκπαίδευσης της frontex από την Πολωνία στη Θράκη στις υποδομές των Σχολών Αστυνομίας ώστε οι 10.000 Ευρωπαίοι Συνοριοφύλακες να εκπαιδεύονται στο Πεδίο και έτσι να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικές επιπτώσεις στο αίσθημα Ασφάλειας της τοπικής Κοινωνίας και την Ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας.
Για όλα αυτά τα θέματα κύριοι αρμόδιοι υπουργοί είμαστε έτοιμοι και θα σας επισκεφτώ σύντομα με σαφείς πρακτικές προτάσεις ώστε να δρομολογήσετε την υλοποίησή τους.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
έχω βαθιά ελπίδα ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λειτουργήσει διαφορετικά, γρήγορα και αποτελεσματικά εμείς ως κοινοβουλευτικοί την εμπιστευόμαστε και θα τη στηρίξουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο οδηγός μας πρέπει να είναι το συμφέρον της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ πολύ

https://youtu.be/VCCr-2vfY3Q

 

http://www.e-stylianidis.gr/videos/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1-22072019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.