Σουλτάνα Ελευθεριάδου: Μεροληψία υπέρ επιχειρηματιών & ακύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων από τη ΝΔ.

tania eleytheriadou 1024x512 - Τάνια Ελευθεριάδου: Μεροληψία υπέρ επιχειρηματιών, ακύρωση προεκλογικών δεσμεύσεων από τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει 2% ανάπτυξη ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για 4% και μετεκλογικά 3%, παρόλο που και το 2% είναι ανέφικτο με βάση την πρόβλεψη του δημοσιονομικού συμβουλίου. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Η κα Ελευθεριάδου στον Γιώργο Τραπεζιώτη τόνισε πως από το προσχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται η μεροληψία της ΝΔ υπέρ των μεγάλων εισοδημάτων.

«Ο μισός διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος ωφελεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, με τη μείωση της φορολογίας από 28% στο 24%. Να σημειώσουμε στην Ελλάδα το 90% των επιχειρήσεων δηλώνει κέρδη κάτω από 5.000 ευρώ, επομένως δεν θα έχουμε μεγάλο όφελος» και έτσι φαίνεται ότι αυτό το μέτρο απευθύνεται στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και στους εργοστασιάρχες σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής.

Παράλληλα, όπως εξήγησε, διαπιστώνεται ότι ακυρώνονται προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Επισήμανε πως δεν μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά κάτι το οποίο είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2020 και δεν ακυρώνεται ούτε η προκαταβολή φόρου από 100 σε 50, κάτι που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης και «το αφορολόγητο ουσιαστικά δεν μειώνεται γιατί μπήκε προϋπόθεση ότι το 30% του εισοδήματος έως 9.000 ευρώ θα πρέπει να ξοδεύεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτό είναι αδύνατον» τόνισε η κα Ελευθεριάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.