Πόθεν Έσχες 2018

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενημερώνει όλους τους υπόχρεους για την υποβολή Πόθεν Έσχες, ότι η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Η διαδικασία που έχει ξεκινήσει από την 31η Ιουλίου 2019, ηλεκτρονικά στο www.pothen.gr, συνεχίζεται υπό την επίβλεψη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία συστάθηκε με τον νόμο 4622/2019 (ΦΕΚ 133/7-8-2019), και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Οι δηλώσεις των υπόχρεων με ιδιότητα αρμοδιότητας του κατηργημένου Γραφείου ΓΕΔΔ, υποβάλλονται και ελέγχονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου 2019 η εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης, θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2019, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις. Με την εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της δήλωσής τους έως την 31η Οκτωβρίου 2019, οι υπόχρεοι αποφεύγουν το παράβολο και εξασφαλίζουν δικαίωμα τροποποίησης αυτής, εφόσον το επιθυμούν, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2019 καθώς από την 1η Δεκεμβρίου δεν θα είναι εφικτή καμία τροποποίηση υποβληθείσας δήλωσης.

Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα υποβολής δηλώσεων, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, ή και να αποστείλουν το ερώτημά τους μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;», αφού συνδεθούν με τους κωδικούς τους, στο www.pothen.gr.

========================

Αδεία εισόδου στο δακτύλιο της Αθήνας

Για να αιτηθείτε άδεια εισόδου στο δακτύλιο της Αθήνας θα πρέπει σα συγκεντρώσετε τα παρακάτω σε φωτοτυπίες:
Άδεια κυκλοφορίας
Δίπλωμα Οδηγού του οχήματος (μέχρι δυο)
Αυτά θα συνοδεύονται από ένα διαβιβαστικό σε επιστολόχαρτο του σταθμού με το λογότυπο του και στο οποίο να φαίνεται η έδρα του, το οποίο θα σφραγίσει/υπογράψει ο διευθυντής ή ιδιοκτήτης και θα λέει «παρακαλώ να εκδοθούν άδειες εισόδου στον δακτύλιο της Αθήνας για τα κατωτέρω αυτοκίνητα που εξυπηρετούν ανάγκες του ραδιοφωνικού μας σταθμού ΤΑΔΕ με έδρα το Νομό ΤΑΔΕ:
(και θα γράψετε τις πινακίδες τους)»
Γράψτε και τηλ επικοινωνίας στο οποίο θα λάβετε ενημέρωση έγκρισης ή απόρριψης.
Μπορείτε να ζητήσετε μέχρι 10 άδειες.

Το φάκελο με τα δικαιολογητικά θα τον στείλετε:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θ. Δεληγιάννη 24-26
104 38 – Αθήνα
Υ/Ο Γραφείου έκδοσης αδειών δακτυλίου.

Το κούριερ θα πρέπει να παραλάβει και να σας επιστρέψει το αποδεικτικό κατάθεσης με τον αρ. πρωτόκολλου. Όταν εξεταστεί η αίτηση σας θα σας τηλεφωνήσουν από την Τροχαία για να σας ενημερώσουν. Αν έχει εγκριθεί θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό της κατάθεσης με κούριερ για να παραλάβει τις άδειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο φάκελος πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου που είναι η τελευταία μέρα προθεσμίας. Μετά δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.