Παράξενη έκρηξη στην Νιγηρία που τρομοκράτησε τους κατοίκους, σημειώθηκε χθές την νύχτα.

Το φορτηγό που μεταφέρει δυναμίτη εξεράγει στο Akure, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα σπίτια και την εκκλησία.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας (NAN), ωστόσο, αναφέρει ότι καμία ζωή δεν χάθηκε στο περιστατικό που συνέβη στις περίπου 1:00 π.μ. Ο NAN αναφέρει επίσης ότι η σοβαρότητα της έκρηξης είχε μειώσει τον άξονα Akure-Owo σε δύο.

Ο Undie Adie, ο αρμόδιος για την αστυνομία Επίτροπος στο κράτος, δήλωσε στους ειδήμονες στο περιστατικό του περιστατικού ότι το φορτηγό μεταφέρει δυναμίτη για μια εταιρεία λατομείων.

nhghria oto akure ekrhxh02 - Παράξενη έκρηξη στην Νιγηρία τρομοκράτησε τους κατοίκους
Καταστροφές από την έκρηξη στην εκκλησία.

Ο Adie, ο οποίος δήλωσε ότι η αποστολή συνοδεύτηκε δεόντως από το προσωπικό του έκτακτου διατάγματος της αστυνομίας (EOD), πρόσθεσε ότι το όχημα ανέπτυξε ένα σφάλμα και εξερράγη στο δρόμο. “Το φορτηγό έρχονταν από το κράτος του Λάγος στο κράτος της Εδώ”.

Δυστυχώς κατά μήκος του δρόμου, το όχημά τους ανέπτυξε ένα σφάλμα και ο οδηγός το παρατήρησε. “Στην πραγματικότητα από την εξήγηση του διοικητή συνοδών, έπρεπε να προσπαθήσουν να το απομακρύνουν από εκεί που υπήρχαν σπίτια.

“Όταν σταθμεύσαν και βγήκαν έξω και παρατήρησαν ότι υπάρχει καπνός που βγαίνει από τον κινητήρα, η προσπάθεια του οδηγού να τη σβήσει, δεν ήταν δυνατή και η πυρκαγιά ξέσπασε», είπε.

Video από τοπικό ρεπορτάζ.

“Ευχαριστούμε τον Θεό ότι αυτή η περιοχή στεγάζει εκκλησία και σχολείο. ευτυχώς το σχολείο, λόγω του κλεισίματος, δεν είχε φοιτητή. “Αλλά ξεκινήσαμε μια έρευνα και κάλεσα τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που έπρεπε να παραλάβει την αποστολή”, δήλωσε.

nhghria oto akure ekrhxh03 - Παράξενη έκρηξη στην Νιγηρία τρομοκράτησε τους κατοίκους
Έκρηξη στην Νηγηρία, προκάλεσε τεράστιο κρατήρα.

Η Adie παρακαλούσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μακριά από τη σκηνή του συμβάντος για να αποφύγουν περιττά ατυχήματα.

Είπε ότι το προσωπικό του EOD στην εντολή ήταν στο έδαφος από τότε που συνέβη το ατύχημα στον τομέα. Επίσης, ο κ. Brig-Gen. Ο Ζακάρι Αμπουμπάκαρ, ο διοικητής της Ταξιαρχίας 32 Πυροβολισμών, Ακούρε, κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν στην κορυφή της κατάστασης.

nhghria oto akure ekrhxh04 - Παράξενη έκρηξη στην Νιγηρία τρομοκράτησε τους κατοίκους
Έκρηξη στην Νηγηρία, προκάλεσε τεράστιο κρατήρα.

Ο κ. Rotimi Adeleye, ο διοικητής της FRSC, δήλωσε ότι οι άνδρες της διοίκησης είχαν αναπτυχθεί στο δρόμο για να εξασφαλίσουν την τάξη στην εθνική οδό. Είπε ότι ένας εναλλακτικός δρόμος είχε προβλεφθεί για τους αυτοκινητιστές

Η κυβερνητική αστυνομία της ONDO επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε όταν ένα φορτηγό που μεταφέρει εκρηκτικά σε μια εταιρεία λατομείου στην πολιτεία Edo εξερράγη στην περιοχή διασταυρώσεων του αεροδρομίου.

Ο αστυνομικός κ. Undie Adie δήλωσε στους ειδησεογραφικούς πράκτορες στο Akure ότι «Το φορτηγό σημαδεύτηκε από αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου. Είπαν στον οδηγό του φορτηγού μια φωτιά κάτω από το φορτηγό και αναφέρθηκε ότι εξερράγη όταν κατέβηκαν για να εξακριβώσουν την αιτία της φωτιάς. Εν τω μεταξύ, τα ευρήματα έδειξαν ότι πάνω από 70 σπίτια υπέστησαν ζημιά από την έκρηξη.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσες τις πληροφορίες που σας παρέχουμε, παρακαλούμε υποστηρίξτε μας, κάνοντας εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube, από εδω: Σφαγή – Youtube – Εγγραφή.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε την Σφαγή

Σφαγή ενημέρωση – άποψη.

Σφαγή social media: instagramtwitter.

sfagi youtube eikona - Παράξενη έκρηξη στην Νιγηρία τρομοκράτησε τους κατοίκους
Σφαγή GR. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.