ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ – COVID-19

Κορονοϊός. Αυτά δεν θα τα ακούσετε σε κανέναν κανάλι !

Οι απαγορευμένες γνώσεις για την γρίπη του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός (COVID-19) είναι πλέον μια πανδημία. Και εξηγώ γιατί. Ο COVID-19, ο οποίος προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2, είναι μια πανδημία. Μπορεί να μην είναι επίσημη δήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), αλλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πανδημία.

Ο λόγος που είναι μια πανδημία είναι ότι εξαπλώνεται τώρα σε διαφορετικές ηπείρους. Συγκεκριμένα, υπάρχει συνεχής μετάδοση από άτομο σε άτομο σε άτομα που δεν έχουν πρόσφατα επισκεφθεί την Κίνα ή δεν έχουν εκτεθεί σε κάποιον που είχε πρόσφατα βρεθεί στην Κίνα.

Φυσικά, γνωρίζουμε περίπου τα 80.000 περίπου περιστατικά στην Ασία, με την Κίνα, τη Νότια Κορέα και ακόμη και το Ιράν εξακολουθεί να είναι μέρος της Ασίας, αλλά τα μεγάλα νέα είναι ο αριθμός των περιπτώσεων στην Ιταλία και στις ΗΠΑ, τώρα και στην Ελλάδα.

Η Ιταλία έχει 215 περιπτώσεις με 7 θανάτους. Σε διάστημα τριών ημερών σημειώθηκε ταχεία άνοδος στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στις βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο. Οι αρχές έχουν κλείσει 12 πόλεις καθώς προσπαθούν να σταματήσουν τη διάδοση του ιού. Και εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο ως προς το ποιος ασθενής είναι 0, πράγμα που καθιστά πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να σταματήσει η εστία εκεί.

Έχουν ακυρώσει αθλητικά παιχνίδια και έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα. Στη χώρα μας απαγόρεψαν τα καρναβάλια. Τώρα, στις ΗΠΑ, το Σαν Αντόνιο έχει 6 νέες περιπτώσεις. Πρέπει όμως να ανησυχούμε τόσο για αυτόν τον νέο κορονοϊό ή τα μεγαλοποιούν τα ΜΜΕ;

Γιατί δεν μας λένε για τον ρόλο της διατροφής, της βιταμίνης C και D κατά του κορονοϊού και για τα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται κατά του κορονοϊού. Γιατί δεν μας λένε ότι η κοινή γρίπη σκοτώνει κάθε μήνα 38.000 ανθρώπους, ενώ ο κορονοϊός μόνο 25; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλη την αλήθεια που μας κρύβουν.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ

Η μόλυνση από το ιό της γρίπης εξαρτάται από τη γλυκόζη των κυττάρων. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι όταν αυξάνεις τη γλυκόζη, αυξάνεις το ποσοστό μόλυνσης από τη γρίπη. Δεν λέμε ότι ο κορονοϊός ζει στη γλυκόζη, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ορισμένοι ιοί ευδοκιμούν και αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον γεμάτο γλυκόζη.

Το αντίθετο της γλυκόζης είναι το «καύσιμο» του λίπους ή οι κετόνες, και οι κετόνες είναι ευεργετικές για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Αν συνδυάσετε και τη νηστεία, τότε στην πραγματικότητα βάζετε το σώμα σας σε αυτοφαγία, και ένα από αυτό που κάνει η αυτοφαγία εκτός από το να ανακυκλώνει τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες είναι να καθαρίζει το σώμα σας από μικρόβια, βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Έτσι η νηστεία είναι πολύ ευεργετική.

Με τη νηστεία αυξάνεται τα βλαστοκύτταρα για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και στην ουσία να αναπτύξετε ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα. Άρα μια διατροφή χαμηλή σε γλυκαιμικό δείκτη ή καλύτερα η κετογονική διατροφή σε συνδυασμό με μερικές μέρες νηστεία ή με διαλειμματική νηστεία είναι πολύ ευεργετική για το ανθρώπινο σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να σας προφυλάξει από τον κορονοϊό. Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ας αναφερθούμε σε δυο παλιές πανδημίες, στη βουβωνική πανώλη και στην ισπανική γρίπη. Η βουβωνική πανώλη έγινε περίπου τη δεκαετία του 1840 και η ισπανική γρίπη συνέβη το 1918.

Όσον αφορά στη βουβωνική πανώλη, έγιναν αυτοψίες στους τάφους και βρήκαν μια υψηλότερη συχνότητα ραχίτιδας, βλάβες στο σώμα και άλλα πράγματα που δείχνουν διατροφικές ελλείψεις. Ο Dr. Eric Berg αναφέρεται ότι συνέβη μια τεράστια έκρηξη ηφαιστείου που κάλυψε τον ουρανό με αυτό το σύννεφο καπνού και εμπόδιζε τον ήλιο, έτσι υπήρχε έλλειψη βιταμίνης D (1).

Για τη βιταμίνη D και τον προστατευτικό της ρόλο κατά της γρίπης και του κορονοϊου έχω αναφερθεί σε άρθρο μου με τίτλο «Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C και βιταμίνης D μπορούν να προστατέψουν από τον κοροναϊό» (2).

Ο Dr. Eric Berg αναφέρεται ότι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα και με την ανάπτυξη φυτικών τροφών. Άρα εδώ βλέπουμε, αν οι πληροφορίες που μας δίνει ο Dr. Eric Berg, είναι απολύτως σωστές, ότι οι διατροφικές ελλείψεις και ιδιαίτερα η έλλειψη της βιταμίνης D ευνόησε την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης.

Όσον αφορά στην ισπανική γρίπη του 1918, αυτό που είχε συμβεί πριν ήταν ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε μια τεράστια αλλαγή στη μεταφορά των τροφών, και μάλιστα στη διατήρηση των τροφών, με πράγματα όπως συσκευασμένες τροφές και τη δημιουργία τροφών που ήταν επεξεργασμένες χωρίς θρεπτικά συστατικά, και αυτό ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Έτσι τότε είχαμε μια τεράστια στροφή από τις φρέσκες τροφές, στις επεξεργασμένες τροφές. Άρα οι άνθρωποι τότε είχαν διατροφικές ελλείψεις, και θα αναφέρω ότι προφανώς θα είχαν σοβαρή έλλειψη σε βιταμίνη C. Για τον ρόλο της βιταμίνης C στην πρόληψη των κρυολογημάτων και του κορονοϊού έχω αναφερθεί στο άρθρο μου «Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C και βιταμίνης D μπορούν να προστατέψουν από τον κοροναϊό» (2).

Άρα η διατροφική ενίσχυση μπορεί να μας προστατέψει από διάφορες επιδημίες ή πανδημίες, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού.

ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Σε τρία προηγούμενα άρθρα μου (3-5) έχω αναλύσει διεξοδικά πώς η ενδοφλέβια βιταμίνη C αποτελεί θεραπεία για τον κορονοϊό.

ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Remdesivir: Σε εργαστηριακές μελέτες (in vitro) αυτό το φάρμακο έχει φανεί να δρα κατά του COVID-19, αλλά έχει επίσης δράση εναντίον του ιού και σε μελέτες σε ζώα και τώρα διεξάγεται μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στην Κίνα για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτού του φαρμάκου (6-9).

Lopinavir Ritonavir: Πρόκειται για έναν συνδυασμό φαρμάκων για τον HIV που τώρα δοκιμάζονται για τον COVID-19 (10-11).

Chloroquine: Η χλωροκινίνη, το φάρμακο κατά της ελονοσίας, έχει δείξει σε κλινική μελέτη αποτελεσματικότητα κατά του COVID-19. Έχει αναφερθεί ότι βελτιώνει τον πυρετό και μειώνει τον χρόνο ανάρρωσης (12-14).

Favilavir: Το αντιϊικό φάρμακο favilavir έχει εγκριθεί ως πειραματικό φάρμακο για τον κορονοϊό (15).

Telmisartan, Losartsan: Τα αντιϋπερτασικά φάρμακα Telmisartan και Losartsan έχουν προταθεί για τη θεραπεία του COVID-19 (16).

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΌ;

Ο Dr. Eric Berg παρουσιάζει έναν πίνακα που δείχνει διάφορα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν σε μηνιαία βάση. Έτσι από τον κορονοϊό πεθαίνουν 25 άνθρωποι κάθε μήνα. Από την ασπιρίνη πεθαίνουν 250 άνθρωποι κάθε μήνα.  Αυτό είναι 10 φορές περισσότερο από ό, τι με το κορονοϊό.

Άρα η ασπιρίνη είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό! 20.000 άτομα πεθαίνουν κάθε μήνα από ιατρογενικούς θανάτους, δηλαδή θανάτους από ιατρικές θεραπείες ή ιατρικά λάθη από εγχειρήσεις, φάρμακα ή μολύνσεις σε νοσοκομεία.

Και αυτός ο αριθμός των 20.000 ατόμων είναι μόνο για τις ΗΠΑ! Φανταστείτε πόσος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους μηνιαία από ιατρογενείς θανάτους. 38.000 άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν κάθε μήνα από την απλή γρίπη.

Συγκρίνετε αυτό τον αριθμό με τον αριθμό των ατόμων που πεθαίνουν μηνιαία από τον κορονοϊό. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε 7 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, χωρίς να χάσουν τη ζωή τους, αλλά τα ΜΜΕ δεν μας λένε πόσοι Έλληνες πέθαναν φέτος από την απλή γρίπη.

Συνεχίζουμε όμως με τον συγκριτικό πίνακα του Dr. Eric Berg. 49.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα παγκοσμίως από τον ιό HIV (AIDS). 90.000 άτομα πεθαίνουν παγκοσμίως από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μήνα παγκοσμίως από καρδιοπάθεια.

Γιατί λοιπόν τόση τρομολαγνεία από τα ΜΜΕ; Κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους που αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά αιτία γι’ αυτό είναι ο τρόπος που παρουσιάζουν οι ειδήσεις το όλο θέμα με τον κορονοϊό.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Dr. Eric Berg talking about virus corona

Δημόπουλος Μάριος, Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C και βιταμίνης D μπορούν να προστατέψουν από τον κοροναϊό https://mariosdimopoulos.com/epidimies/%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af/

Δημόπουλος Μάριος, Ενδοφλέβια και στοματική χορήγηση βιταμίνης C για τη θεραπεία του κορονοϊού, https://mariosdimopoulos.com/epidimies/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%86%ce%bb%ce%ad%ce%b2%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b2%ce%b9/

Δημόπουλος Μάριος, Η Κίνα διεξάγει κλινική δοκιμή με ενδοφλέβια βιταμίνη C για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό, https://mariosdimopoulos.com/epidimies/%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%be%ce%ac%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf/

Δημόπουλος Μάριος, Τρεις έρευνες ενδοφλέβιας βιταμίνης C έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία του κορονοϊού στην Κίνα, https://mariosdimopoulos.com/epidimies/%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%86%ce%bb%ce%ad%ce%b2%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-c/

Sheahan TP, Sims AC, Graham RL et al. Broad-spectrum antiviral GS-5734 inhibits both epidemic and zoonotic coronaviruses. Sci Transl Med. 2017 Jun 28;9(396). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28659436

Douglas W. House, Testing of Gilead’s remdesivir in coronavirus patients to start tomorrow in China https://seekingalpha.com/news/3538631-testing-of-gileads-remdesivir-in-coronavirus-patients-to-start-tomorrow-in-china

Joseph Walker, Gilead Sciences Offers Experimental Drug for Coronavirus Treatments, Testing, The Wall Street Journal, https://www.wsj.com/articles/gilead-sciences-offers-experimental-drug-for-coronavirus-treatments-testing-11580511519

Denise Grady, Gilead to Expand Coronavirus Drug Trials to Other Countries, New York Times https://www.nytimes.com/2020/02/26/health/coronavirus-gilead-drug-trials.html

Charlotte Harrison, Coronavirus puts drug repurposing on the fast track, https://www.nature.com/articles/d41587-020-00003-1

Praveen Duddu, Coronavirus treatment: Vaccines/drugs in the pipeline for Covid-19, https://www.clinicaltrialsarena.com/analysis/coronavirus-mers-cov-drugs/

Gao J, Tian Z, Yang X. Breakthrough: Chloroquine phosphate has shown apparent efficacy in treatment of COVID-19 associated pneumonia in clinical studies. Biosci Trends. 2020 Feb 19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32074550

Coronavirus Treatment Could Lie in Existing Drugs https://www.genengnews.com/news/coronavirus-treatment-could-lie-in-existing-drugs/

Sam Corbishley, Old malaria drugs could be used to treat coronavirus, https://metro.co.uk/2020/02/27/old-malaria-drugs-used-treat-coronavirus-12314390/

Favilavir approved as experimental coronavirus drug, https://www.pharmaceutical-technology.com/news/china-favilavir-testing-approval/

Response to the emerging novel coronavirus outbreak, Use of angiotensin receptor blockers such as Telmisartan, Losartsan in nCoV Wuhan Corona Virus infections – Novel mode of treatment. BMJ 2020;368:m406 https://www.bmj.com/content/368/bmj.m406/rr-2

Μάριος Δημόπουλος

marios dimopoulos covid 19 - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Μάριος Δημόπουλος – Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)- Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας
Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας
Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος του American Association of Drugless Practitioners
Μέλος του American Association of Nutritional Consultants
Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners
Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe
Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.