Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ παραπέμπουν στη Maduro της Βενεζουέλας με την κατηγορία της «τρομοκρατίας και διακίνησης ναρκωτικών»

Η Ουάσιγκτον έχει προσφέρει $ 15 εκατομμύρια για τη σύλληψή του.

pompeo secretary maduro - Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.
15 εκατομμύρια δολάριαγια την σύλληψη του Μαδούρου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενήργησε τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάους Μαντούρο την Πέμπτη, τον απαγγέλλοντας με τρομοκρατία ναρκωτικών και βάζοντας χρηματικό ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψή του.

Τα τέλη ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση εναντίον ενός αλλοδαπού ηγέτη.

pompeo secretary maduro2 - Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.
15 εκατομμύρια δολάριαγια την σύλληψη του Μαδούρου.

Στην ανακοίνωση, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης κάλεσαν τον κ. Maudro “ηγέτη μιας σύμπραξης” και τον κατηγόρησαν για εικαζόμενη συνωμοσία για να στείλει κοκαΐνη στις Ηνωμένες Πολιτείες τρέχοντας δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και εμπλέκοντας σε ξέπλυμα χρημάτων.

Ο αμερικανός γενικός εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι «η σημερινή ανακοίνωση επικεντρώνεται στην εξουδετέρωση της εκτεταμένης διαφθοράς στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας – ένα σύστημα που έχει κατασκευαστεί και ελεγχθεί για να εμπλουτίσει εκείνους στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν σε αυτούς τους διεφθαρμένους αξιωματούχους της Βενεζουέλας να χρησιμοποιήσουν το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα για να μεταφέρουν τα παράνομα εισοδήματά τους από τη Νότια Αμερική ούτε και τα εγκληματικά τους σχέδια ».

Διακίνηση ναρκωτικών, μέσω αεροδρομίου.

Οι ΗΠΑ επίσης κατηγόρησαν τη Βενεζουέλα ότι επέτρεψαν στους Κολομβιανούς με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας “FARC” να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο για να πετάξουν κοκαΐνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

maduro arrest by us2 - Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.
15 εκατομμύρια δολάριαγια την σύλληψη του Μαδούρου.

Σύμφωνα με τον αμερικάνικες πηγές, ο κ. Maduro απέρριψε το κατηγορητήριο καλώντας το συνωμοσία από τις ΗΠΑ και την Κολομβία. “Υπάρχει μια συνωμοσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κολομβία και έχουν δώσει τη σειρά της πλήρωσης της Βενεζουέλας με βία”.

“Ως αρχηγός κράτους είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι την ειρήνη και τη σταθερότητα για όλη την πατρίδα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”, δήλωσε ο Τζέιμς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η κίνηση είναι “να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι πρώην αξιωματούχοι του καθεστώτος Maduro που είναι υπεύθυνοι για τη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών”.

Αμοιβές για τις συλλήψεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει επίσης ανταμοιβές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που σχετίζονται με άλλους κατηγορούμενους παράλληλα με τον κ. Maduro από τον εσωτερικό του κύκλο, όπως ο Diosdado Cabello Rondon, ο Hugo Carvajal Barrios, ο Cliver Alcala Cordones και ο Tareck Zaidan El Aissami Maddah.

pompeo secretary maduro3 - Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.
15 εκατομμύρια δολάρια για την σύλληψη του Μαδούρου.

Τους κατηγορούσε να διευκολύνουν τις αποστολές ναρκωτικών από τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των αεροπλάνων που εξέρχονται από μια αεροπορική βάση της Βενεζουέλας, καθώς και τον έλεγχο των ναρκωτικών διαδρομών μέσω των λιμένων της Βενεζουέλας.

Η κίνηση αυτή σκληραίνει μόνο την κατάσταση μεταξύ του κ. Maduro και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά σε μια εκλογική περίοδο, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπμ στην κυρίαρχη κατάσταση της Φλόριντα, όπου πολλοί ομογενείς της Βενεζουέλας αντιτίθενται στο καθεστώς Maduro.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στη Βενεζουέλα και αναγνώρισαν – μαζί με 100 έθνη – τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Εθνικής Συνέλευσης Juan Guaido ως Προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας κατέγραψαν πτώση 32% το 2019, αλλά ο κ. Maduro εξακολουθεί να κατέχει ισχύ και απολαμβάνει στήριξη από τη Ρωσία και το Ιράν.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσες τις πληροφορίες που σας παρέχουμε, παρακαλούμε υποστηρίξτε μας, κάνοντας εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube, από εδω: Σφαγή – Youtube – Εγγραφή.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε την Σφαγή

Σφαγή ενημέρωση – άποψη.

Σφαγή social media: instagramtwitter.

sfagi youtube eikona - Αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψη του Μαδούρο.
Σφαγή GR. Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.